2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Baisogaloje susitikimas su rašytoju

Besibaigiant Metų knygų rinkimams, vasario 19 dieną Baisogalos mokykloje-darželyje įvyko šiltas susitikimas su jaunuoju rašytoju Tomu Dirgėla. Renginį organizavo Baisogalos biblioteka.
Vyresnioji bibliotekininkė Viktorija Golcienė susitikimo dalyviams papasakojo apie Metų knygų rinkimus ir pristatė svečią. Jo knyga ,,Apie raganą Šiokiątokią“ nominuota į akcijos „Metų knygos rinkimai 2015“ vaikų knygų penketuką. Ji jau pripažinta Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyriaus reikšmingiausiu 2014 m. debiutu, taip pat apdovanota už stilingiausias iliustracijas (iliustruotoja Dalia Karpavičiūtė).
Rašytojas Tomas Dirgėla pasidalijo mintimis apie vaikystę, kūrybinį kelią ir pristatė savo knygą  ,,Apie raganą Šiokiątokią“. Norėdamas vaikus supažindinti su knygos heroje Šiokiatokia, skaitė ištraukas iš šios knygos.
Tarp rašytojo ir vaikų užsimezgė aktyvus dialogas. Knygos autorius moksleiviams pateikė daugybę ,,šiokių tokių“ klausimų, į kuriuos vaikai galėjo atsakyti, pakėlę dešinės rankos nykštį arba kairę ranką ir dešinę koją. Taip mokiniai pripasakojo aibę smagių dalykų.  Kai atėjo laikas užduoti klausimus svečiui, jų pasipylė visa gausybė. Taip sužinojome, kodėl autorius rašė būtent apie raganą, o ne apie kokį gyvūną (pavyzdžiui, begemotą, kurį rašytojas jau laiko namie), kokia toji aprašoma ragana, kuo ji skiriasi nuo kitų įprastų raganų...
Renginio pabaigoje autorius dalijo autografus, fotografavosi  su klausytojais.
Renginio organizatoriai palinkėjo rašytojui Tomui Dirgėlai kuo didžiausios sėkmės kūryboje ir  dar ne vieno susitikimo su skaitytojais. Biblioteka už galimybę vaikams susitikti su rašytoju, už neabejingumą jaunosios kartos lavinimui dėkinga  renginio rėmėjams: ,,Auridanos“ vadovui Aurimui Gaidžiūnui, verslininkei Rimai Mikutienei, kepyklėlės ,,Rusbita“ vadovei Birutei Radžiūnienei.

Baisogalos filialo informacija

                                                   




  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą