2016 m. vasario 22 d., pirmadienis

Saugesnio interneto savaitės renginiai Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vasario 9–12 dienomis vyko Saugesnio interneto savaitės renginiai. Pirmasis renginys „Kompiuteris – pagalbininkas ruošiant pamokas“ vyko vasario 9 d. su Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos I b gimnazijos klasės moksleiviais. Antrajame renginyje-viktorinoje „Paieškokim internete!“, kuris vyko vasario 12 d., dalyvavo tos pačios gimnazijos trečios ir ketvirtos klasės vaikai.
Edukaciniame renginyje „Kompiuteris – pagalbininkas ruošiant pamokas“ moksleiviai ruošėsi biologijos pamokai. Namų darbams buvo pateikta užduotis paruošti lankstinuką biologijos pamokai. Mantvydas Kalvis ir Tomas Skruibis ieškojo informacijos internete. Medžiagos rinkimas užtrunka, todėl didžiąją dalį informacijos jie jau buvo susiradę namuose, o bibliotekoje konsultavosi su draugais ir vyresniąja bibliotekininke Loreta Mickiene, kaip reikia taisyklingai sudėlioti ir suprantamai pateikti informaciją, kaip turi atrodyti lankstinukas. Bibliotekininkės, pasinaudodamos projektoriumi, gautu iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų, skaidrėse demonstravo visą lankstinuko gaminimo eigą, kad kiekvienas suprastų ir išmoktų pats pasidaryti bet kokios temos lankstinuką.
Viktorina „Paieškokim internete!“ prasidėjo temos pristatymu. Vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė papasakojo apie būsimą užduotį ir pristatė kryžiažodį „Mažeikių rajono lankytinos vietos“, kurį sudarė vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė. Kryžiažodžio atsakymus reikėjo surasti internete, knygose, bibliotekoje esančiuose kraštotyros darbuose. Vaikai pasiskirstė grupėmis ir sprendė kryžiažodį. Geriausiai sekėsi Ernestui Nabagui bei Tadui Padbereckiui, daugiausiai laiko praleidžiantiems prie bibliotekos kompiuterių, todėl jie jau yra tapę įgudusiais „interneto naršytojais“. Viktorinos pabaigoje bibliotekininkė J. Kelerienė papasakojo apie interneto savaitę, paragino pasidomėti jos renginiais visoje Lietuvoje, nes draugiškas internetas visiems tampa tada, kai išnyksta jame negražūs vaizdai bei rašoma taisyklinga kalba viešoje erdvėje.
Renginius organizavo vyresniosios bibliotekininkės Loreta Mickienė ir Janina Kelerienė.

Loreta Mickienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė 

Loretos Mickienės nuotraukos

                                     
Pateikiama informacija apie saugaus interneto savaitę


Interneto savaitė – vaikai ieško informacijos internete apie savo kraštą 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą