2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Dailiųjų amatų užsiėmimai Kairiuoje

Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka sėkmingai vykdo projektą „Verslo ir amatų akademija“. Net tris dienas — kovo 7, 14, 21 Kairių bibliotekoje vyko  edukaciniai dailiųjų amatų užsiėmimai  „Senų rūbų atnaujinimas ir naujo modelio dizainas, siuvimas“. Užsiėmimuose dalyvavo Kairių pagrindinės mokyklos  8–10 klasių mokiniai.

Edukacinius  užsiėmimus  vedė Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokytoja Loreta Narušienė. Mokytoja dalijosi savo patirtimi, kviesdama diskutuoti ir teikti savo idėjas ir siūlymus sekantiems užsiėmimams. L. Narušienė atsivežė rūbų, papuošalų pavyzdžių,  kuriuos parodė renginio dalyviams.  Kelios merginos tapo modeliais, demonstravo kaip iš šalikėlio galima pasidaryti liemenę,  švarkelį.  Lektorė pakvietė pabandyti pasidaryti ką nors naujo, atsinaujinti rūbus.

Kovo 14 d.  moksleiviai buvo mokomi  siuvinėti karoliukais, pasisiūti dėklą telefonui ir pinti juosteles, kuriomis bus galima dekoruoti drabužius, o kovo 21 d.  –  moksleiviai mokėsi daryti gėles iš medžiagos. Padarytas gėles galima naudoti kaip sages, apyrankes, plaukų papuošalus.

Ramutė Preimontienė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kairių struktūrinio teritorinio padalinio vyresnioji bibliotekininkė







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą