2016 m. balandžio 27 d., trečiadienis

„Šekspyras gyvas bibliotekose“

Britų taryba, bendradarbiaudama su Lietuvos bibliotekininkų draugija, pakvietė Lietuvos bibliotekas dalyvauti iniciatyvoje „Šekspyras gyvas bibliotekose”. Tai vienas iš pasaulinės Britų tarybos programos „Šekspyras gyvas”  renginių Lietuvoje, skirtų paminėti 400-ąsias kūrėjo mirties metines. Renginys vyko Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.
Bibliotekininkams sveikinimo žodį tarė Didžiosios Britanijos ambasadorė Claire Lawrence, Britų tarybos Lietuvoje direktorius dr. Artūras Vasiliauskas, Lietuvos bibliotekininkų draugijos tarybos pirmininkė Alina Jaskūnienė bei Vilniaus Universiteto Bibliotekos direktorė informacinei, mokslo ir kultūros paveldo veiklai Marija Prokopčik.
Renginyje dalyvavusi Didžiosios Britanijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence, kalbėdama apie sekmadienio renginį, sakė: „Mums didelė garbė, kad galime pasidžiaugti vieno iš iškiliausių pasaulio dramaturgų palikimu Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir taip paminėti Viljamo Šekspyro 400-ąsias mirties metines.  V. Šekspyras ne vien tik anglų kultūros atstovas, jis – viso pasaulio kultūros figūra. V. Šekspyras – žmogus, kuris turėdamas beribę vaizduotę, neribotą kūrybiškumą ir humaniškumo pojūtį sujungė žmogiškąsias patirtis kaip niekas kitas, gyvenęs prieš ar po jo. Šiandien Šekspyras išlieka svarbus ir Lietuvai ne tik mokyklose, bibliotekose ar teatruose. Dažnas Šekspyro kūriniuose randa sau suprantamas temas: meilę, neapykantą, keršto siekimą ar išgelbėjimą. Tikiuosi, kad plačioji visuomenė turės galimybę atvykti į renginį ir atrasti Šekspyrą“.
„Sekmadienis su Šekspyru“ tęsėsi Prezidentūros kieme, kurio metu senosios muzikos ir šokio ansamblio „Banchetto Musicale“ nariai mokė visus susirinkusiuosius Šekspyro laikų dvaro šokių, išpopuliarėjusių didikų rūmuose.
Norintys prisiliesti prie Šekspyro kūrybos, dalyvavo # PlayYour Part iniciatyvoje, pasidalindami savo mėgstamiausia citata ar ištrauka iš Šekspyro kūrinių lietuvių ar anglų kalba.
Į šį renginį vyko Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė ir Vaikų literatūros skyriaus specialistė Jūratė Činčiukaitė, Viešosios bibliotekos darbuotoja Dalia Markulienė.

Zita Sinkevičienė
Akmenės rajono savivaldybės 
viešosios bibliotekos direktorė

D.Markulienės nuotraukos
                                               
                                          
 Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė, Vaikų literatūros skyriaus specialistė Jūratė Činčiukaitė,  Viešosios bibliotekos darbuotoja Dalia Markulienė

                                               

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė  skaito  Šekspyro poezija Lietuvos Respublikos Prezidentūros kieme

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą