2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

Susitikimas su knygos vaikams „Kitoks pasaulis“ autore Monika Domeikiene Vaikų literatūros skyriuje

Šiaulietė Monika Domeikienė Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Gvazdikų takas 8) pristatė savo debiutinę knygą vaikams „Kitoks pasaulis, arba mergaitė, kuri buvo laiminga“. Į susitikimą su autore ir jos nauja knyga susirinko gausus būrys jaunųjų bibliotekos lankytojų.
Knygoje skatinama atkreipti dėmesį į vertybių svarbą
Autorė susirinkusiems papasakojo knygos gimimo istoriją nuo idėjos atsiradimo, apie personažų vardų paiešką ir draugų bei rėmėjų palaikymą leidžiant knygą. Pagrindinė knygelės veikėja Aretė jau nuo pirmųjų puslapių žavi savo vaikišku paprastumu. Jos  nekankina sudėtingos problemos, todėl jai svarbu , kad šalia jos esantys žmonės būtų tokie pat laimingi  ir patenkinti, kaip ir ji. Mergaitei nesvetima empatija ir noras padėti draugui, todėl mielai pasiūlo liūdnam ir pasimetusiam draugui Hedrikui eiti ieškoti vertybių ir gėrio. ,,Šių dienų pasaulyje yra labai svarbu kalbėti apie vertybes, kurios yra mūsų laimės pamatas. Vertybės tik tada tampa vertingos, kai yra atpažįstamos ir puoselėjamos‘‘, - kalbėjo  M. Domeikienė.
Kaip jau spėjo pastebėti skaitytojai, pasaka labai šiuolaikiška – veiksmas vyksta minčių pasaulyje, yra nemažai jogos žinių. Knygelėje yra spalvotų iliustracijų su įvairiomis užduotimis, kurios mokys vaiką savarankiškumo, padės jam suvokti draugystės svarbą, lavins jo vaizduotę.
Vyko edukaciniai teatro užsiėmimai
Renginyje dalyvavo knygos iliustratorė, Vilniaus dailės akademijos studentė Lauryna Kvedaraitė. Ji papasakojo apie vaikų knygų iliustravimo ypatumus, apie pastangas matyti ir suprasti pasaulį vaiko žvilgsniu. Susitikimo pabaigoje Lietuvos Edukologijos universiteto Teatro ir kino pedagogikos studentė Laura Butkutė pakvietė vaikus sudalyvauti edukaciniame teatro užsiėmime. Edukacinės pamokėlės dalyviai linksmai kūrė etiudus, daug judėjo, mokėsi garsiai reikšti emocijas.
Susitikimo šventišką nuotaiką sukurti padėjo Kūrybinio ugdymo centro ,,Mikitukas‘‘ dainininkai, vadovė Eglė Žalalienė.
Pristatytas projektas „Didelis mažųjų skaitytojų pasaulis“
Renginio metu pristatytas  2016 m. pradedamas vykdyti Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamas projektas „Didelis mažųjų skaitytojų pasaulis“. Projektu siekiama sudaryti palankias sąlygas mamoms, jaunoms šeimoms, auginančioms mažylius, apsilankyti bibliotekoje su vaikais, ugdyti bei lavinti tarpusavio supratimą, vaikams nuo mažens formuoti skaitymo įgūdžius. Bibliotekos tikslas – tapti erdve, skirta jaunoms šeimoms praleisti laiką, pasidalinti patirtimi bei ugdyti vaikų socialinius įgūdžius. Svarbu tai, jog biblioteka vaikams taptų saviraiškos erdve: žaidimų, poilsio ir žinių tvirtove.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą