2016 m. balandžio 29 d., penktadienis

Susitikimas su rašytoja Danguole Kandrotiene Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Balandžio 22 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje su skaitytojais susitiko rašytoja Danguolė Kandrotienė, kuri yra vaikiškų knygų leidyklos „Debesų ganyklos“ vadovė ir viena iš steigėjų. Leidykla „Debesų ganyklos“ yra viešosios įstaigos „Terra Publica“ prekinis ženklas, skirtas vaikams.
D. Kandrotienė yra daugelio informacinių leidinių autorė ir sudarytoja, turinti nemažą kūrybinį stažą. Vaikams parašė jau 10 knygų. Pirmoji jos knyga vaikams – „Blusa Izabelė“ (2009). Didžiausio pasisekimo sulaukė autorės knyga „Spintos istorijos“. Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius ją pripažino geriausia 2013 metų knyga vaikams ir paaugliams ir apdovanojo autorę Prano Mašioto premija, o Tarptautinė jaunimo biblioteka Miunchene ją atrinko kaip vieną reikšmingiausių metų knygų vaikams ir jaunimui ir pripažino „Baltuoju varnu 2014“. Į šį kasmet rengiamą vaikams ir jaunimui skirtų knygų katalogą „Baltieji varnai“ atrenkami  išskirtiniai ir vertingiausi leidiniai iš viso pasaulio. 2014 m. šį katalogą sudarė 200 knygų. Knyga „Spintos istorijos“, aprašanti mažos mergaitės nuotykius levandomis kvepiančioje palėpėje, buvo įvertinta ir vaikų - ji tapo 2014 Metų knyga vaikų knygų kategorijoje.
Į susitikimą su autore atvyko Senamiesčio pagrindinės ir „Žiburėlio“ pradinės mokyklų moksleiviai. „Žiburėlio“ pradinės mokyklos moksleiviai susitikimo pradžiai buvo parengę muzikinę programą (mokytojos J. Golovanova, D. Vadeikienė). Po vaikų pasirodymo rašytoja skaidrėse trumpai pristatė savo sukurtas knygas vaikams, nuoširdžiai bendravo su jaunaisiais skaitytojais, skaitė ištrauką iš knygos „Pasaiba“, rodė vaikams knygos „Pasaiba“ rankraštį. Taip pat ji paprašė vaikų atsakyti į keletą klausimų, pati  atsakė į vaikų klausimus. Renginio pabaigoje D. Kandrotienė paragino vaikus skaityti ir kurti patiems, „Žiburėlio“ pradinės mokyklos moksleivė Neila Jonauskytė  pasekė savo kūrybos pasaką. Įsigiję autorės knygų, vaikai gavo rašytojos autografą.
Susitikimas organizuotas, įgyvendinant Kultūros tarybos finansuotą projektą „Pasaulio pažinimas knygose ir kelionėse“. Renginyje buvo naudojama įranga, įsigyta iš Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų.

Sigita Repšytė 
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
vaikų literatūros skyriaus vedėja


Nuotraukos Daivos Atienės


                                                    









1 komentaras:

  1. Gyvenimas kartais gali būti įdomus, viena minutė yra maloni, o kitą - visai kas kita. Mes su sutuoktiniu gyvenome labai gražų gyvenimą prieš netikėtą chaosą, gyvenimą be dėmių ar nepasitikėjimo, tik tada, kai mums kilo problemų dėl vaikų palaikymo, jis nustojo mokėti ir rado nuotykį lauke flirtuodamas savo sutuoktinių namuose, papuošdamas viską, ką mes patyrėme. ir dėl to, ką mes dirbome dėl nereikalingo malonumo, jaučiau savyje šią tuštumą, neįsivaizdavau, kaip padėti išgelbėti savo sąjungą su juo, nes jis negrįžo namo, jis vėlavo lauke, gėrė, rūkė ir darė įvairius dalykus niekada to nepadarė ... Bet dėka žmogaus, kuris suteikė džiaugsmo su stabilumu mano namuose, daktarui Egwali, gerų darbų vyrui, jis yra toks tikras ir palankus, nes aš bandžiau ir pasitikėjau ... Kalbėkis su juo apie savo baimes ir džiaugsitės, kad tai padarėte. „WhatsApp“ arba „Viber“ +2348122948392 arba el. Paštu dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti