2016 m. gegužės 17 d., antradienis

Pakalniškių kaimo bibliotekoje literatūrinė-muzikinė popietė „Didžiausias pokštininkas Laikas“

Gegužės 14 dieną Pakalniškių kaimo bibliotekoje vyko literatūrinė-muzikinė popietė „Didžiausias pokštininkas Laikas“, kurią susirinkusiems klausytojams dovanojo kraštietė Angelė Statkuvienė- Katinaitė ir jos šeima.
Viešnios parengta programa skirta žmonėms, sulaukusiems senatvės. Tai – ir nepaprasta išmintis, ir branda, o kartais – tiesiog vaikiškumas. Vis dėlto kiekvienas gyvenimo etapas yra savaip gražus... Tokios mintys kilo, klausantis viešnios skaitomų ištraukų iš įvairių literatūrinių kūrinių: M. Martinaičio „Ėjome tiltu“, R. Bredberio „Pienių vynas“, R. Rolano „Kola Brenjonas“, V. Rimkevičiaus „Kaimo kronikos“, A. Lundkvisto „Gyvenimas kaip žolė“.
Tarp skaitomų kūrinių skambėjo viešnios dukros Aurelijos Statkutės-Schulz, gyvenančios Vokietijoje, ir šeimos draugo Fabian Meinhold atliekamos dainos vokiečių ir lietuvių kalbomis. Popietės pabaigoje Angelė Statkuvienė su dukra padainavo keletą šio krašto liaudies dainų, pakviesdamos prisijungti susirinkusius klausytojus.
Atlikėjams dėkojo susirinkę giminės, artimieji, vaikystės ir jaunystės draugai, kaimynai. O mažiausia giminės atstovė Morta Navickaitė padeklamavo J. Degutytės eilėraštį „Gimtinė“.
Angelė Statkuvienė  gimė ir augo Radviliškio rajone, Veliakiemių kaime. Dabar gyvena Pakruojo rajone, Rimšonių kaime. Ji – buvusi Pakruojo rajono Balsių pagrindinės mokyklos direktorė, ilgametė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, įvairių skaitovų konkursų laureatė.  


Ramutė Smailienė,
Pakalniškių filialo vyresnioji bibliotekininkė

 Nijolės Bertulienės nuotraukos


                                             
                              Pakalniškiečiams – Aurelijos ir Fabian atliekamos dainos


                                      Popietė klausytojams dovanojo malonių įspūdžių


                                                  Viešnia Angelė Stankuvienė


                                                   Mamos ir dukros duetas


  Renginio svečiai sulaukė nuoširdžių sveikinimų ir padėkų. Iš kairės – Angelė Statkuvienė, jos jaunų dienų draugė Genutė Dailidonienė ir teksto autorė

                                           Renginyje deklamavo Morta Navickaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą