2016 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Seminaras „Internetinės lietuvių dokumentinių filmų sinematekos pristatymas“ Šiaulių ir Telšių apskričių bibliotekininkams

Gegužės mėn. 19 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje vyko  seminaras  „Internetinės lietuvių dokumentinių filmų sinematekos pristatymas“. Jo metu buvo pristatyta VšĮ „Meno avilys“ sukurta nemokama ir visiems prieinama internetinė lietuvių dokumentinių filmų sinemateka. Lektorė kino edukacijos specialistė, medijų antropologė Gintė Žulytė.
Šiaulių ir Telšių apskričių bibliotekininkams lektorė pristatė nesenstančius lietuvių dokumentinio kino klasikos filmus. Surengė kelių filmų peržiūras ir juos aptarė drauge su seminaro dalyviais, taip pat informavo apie interaktyvių peržiūrų galimybę.
Antrojoje seminaro dalyje buvo dalinamasi idėjomis, būsimų/esamų veiklų pavyzdžiais, kaip filmai gali būti įtraukti į bibliotekų gyvenimą, kaip jie gali padėti lankytojams atrasti knygas bei pritraukti jaunesniąją auditoriją, mokinius.
Seminaro metu buvo aptariami žymių lietuvių kino režisierių Roberto Verbos, Henriko Šablevičiaus, Almanto Grikevičiaus, Audriaus Stonio, Arūno Matelio ir kitų filmai.
Kiekvienai bibliotekai, atstovaujamai seminare, buvo įteiktas naujai išleistas lietuvių dokumentinių filmų DVD rinkinys su palydimuoju leidiniu.

Nijolė Prakapienė
Šiaulių apskrites Povilo Višinskio viešosios bibliotekos
vyr. metodininkė


Dizainerės Ievos Slonksnytės nuotraukos


                                             


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą