2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Palnosų bibliotekoje – protų mūšis „Pamatuok savo žinias“

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Palnosų filiale birželio 7 d. vyko protų mūšis „Pamatuok savo žinias“. Jame dalyvavo Daubiškių pagrindinės mokyklos ir Viekšnių gimanazijos mokiniai, keletas vaikų tėvelių, Mažeikių moterų LIONS klubo prezidentė Daiva Radvilienė su Mažeikių jaunuolių LEO klubo narėmis Ieva Maneikyte, Fausta Vasiliauskyte, Greta Leinartaite.
Renginio pradžioje bibliotekininkė Rasa Rudnickienė pristatė Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektą „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai2“. Projekto veiklose aktyviai dalyvauja ir Palnosų filialas.
Mažeikių moterų LIONS klubo prezidentė Daiva Radvilienė papasakojo apie klubą ir bendradarbiavimą su Mažeikių viešąja biblioteka. LEO klubo merginos pristatė šio klubo veiklą ir pakvietė norinčius prisijungti prie jų. 
LEO klubo narės protų mūšiui buvo paruošusios skaidrėse klausimus. Už kiekvieną teisingai atsakytą klausimą dalyviai gavo po saldžią dovanėlę. Proto mūšio klausimai buvo labai įvairūs: susirinkusieji galėjo pasitikrinti matematikos, fizikos, skaitymo, loginio mąstymo, geografijos žinias. Geriausiai į klausimus atsakinėjo ir vienodą taškų sumą surinko Daubiškių pagrindinės mokyklos 10 klasės mokinys Modestas Kyzikas bei Viekšnių gimnazijos 8 klasės mokinė Debora Meškytė. LEO klubo merginos jiems įteikė prizus. Pralaimėjusių nebuvo – visi buvo apdovanoti paguodos prizais. Renginio pabaigoje bibliotekininkė R. Rudnickienė padėkojo dalyviams bei renginio vedėjoms ir paragino visus daug skaityti ir viskuo domėtis.
Popietę organizavo ir vedė Mažeikių moterų LIONS klubas, Mažeikių jaunuolių LEO klubas bei Palnosų filialo bibliotekininkė.
Renginyje buvo naudojama įranga, įsigyta iš Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų. Projektą remia Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai2“.

Rasa Rudnickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Palnosų filialo vyresnioji bibliotekininkė



                                           



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą