2016 m. spalio 20 d., ketvirtadienis


Improvizuota kelionė aplink pasaulį


Spalio 19 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko baigiamasis skaitymo skatinimo projekto „Pasaulio pažinimas knygose ir kelionėse“, kurį iš dalies rėmė Lietuvos kultūros taryba, renginys, kuriame buvo apdovanoti aktyviausi skaitymo skatinimo akcijos „Kelionė už knygos kainą“ dalyviai.

Į šį renginį susirinko būrys projekto dalyvių. Renginio pradžioje visus į improvizuotą kelionę „Aplink pasaulį 2“ pakvietė „Labaiteatro“  aktoriai iš Vilniaus Agnė Sunklodaitė ir Vytautas Rašimas. Aktoriai žiūrovams pasiūlė tapti šios kelionės dalyviais. Teatralizuoto koncerto-žaidimo metu vaikai buvo laivo ir lėktuvo kapitonais, svetimų šalių gyventojais. Po kelionės vaikų literatūros skyriaus darbuotojos moksleivius pakvietė apžiūrėti vaikų sukurtų fotokoliažų parodą.

Nuo pat kovo mėnesio gyventojai buvo kviečiami dalyvauti įvairiose projekto veiklose: knygų pristatymuose, viktorinoje, vasaros knygų skaitymo akcijoje, piešti keleivio bilietą, vykti į ekskursiją, kurti fotokoliažus iš kelionių.
Sigita Repšytė
Mažeikių rajono savivaldybės  viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Daivos Atienės nuotr.

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą