2016 m. spalio 20 d., ketvirtadienis


Vokiečių kalbos dienų akcija „Vokiečių knygos „veža!“



Spalio 20 d. biblioteka pakvietė dalyvauti akcijoje „Vokiečių knygos veža!“, kuri skirta Vokiečių kalbos dienoms Lietuvoje paminėti. Vaikų literatūros skyriaus skaitytojai iš bibliotekoje esančių vokiečių kalba išleistų ir išverstų į lietuvių kalbą knygų sudėliojo žodžius „Vokiečių knygos veža!“

Akcijos „Vokiečių knygos veža!“ rengėjai – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojai – atsiliepė į Vokietijos Federacinės Respublikos ambasados Lietuvoje, Goethe's instituto ir kitų Lietuvoje veikiančių institucijų kvietimą dalyvauti Vokiečių kalbos dienų projekte „Ö kaip vokiškai?“.

Akcijoje dalyvavo ir užrašą „Vokiečių knygos veža!“ iš knygų sudėliojo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos ir Šiaulių sanatorinės mokyklos mokiniai. Statybinė medžiaga – keli šimtai bibliotekoje esančių vokiečių kalba išleistų ir išverstų į lietuvių kalbą knygų. Sudėliotą užrašą mokiniai papuošė žaisliniais knygų veikėjais, Vokietijos vėliavėlėmis.

„Šios akcijos tikslas – parodyti, kad vokiečių autorių knygos yra populiarios ir skaitomos, daug jų įtraukta į įvairių klasių moksleiviams rekomenduojamos literatūros sąrašus“, – sakė Vaikų literatūros skyriaus vedėja Aldona Šiaulienė.

Moksleiviai taip pat dalyvavo viktorinoje, atliko įvairias bibliotekininkių skirtas užduotis. Vaikai aiškinosi, kiek parodoje „Seniausios vokiškos knygos“ eksponuojama spaudinių, kuri vokiečių kalba išleista knyga yra pati seniausia, ieškojo Abonemento skyriuje unikalaus vokiško albumo apie kates, Vaikų literatūros skyriuje susipažino su virtualiosios realybės vizualizacija – pasaka „Bremeno muzikantai“. Turbūt sunkiausia užduotis teko vaikams, kurie iš žaidimo „Augu skaitydamas“ kortelių turėjo išrinkti populiarius vokiečių literatūros knygų veikėjus. 

Atlikę visas užduotis, akcijos dalyviai žiūrėjo bibliotekos kartu su Šiaulių televizija sukurtus filmus apie plėšiką Hocenplocą, Batuotą Katiną ir kitus knygų personažus.

Laimos Juzulėnienės inf.
Ievos Slonksnytės nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą