2017 m. sausio 23 d., pirmadienis

Bibliotekoje – ankstyvosios žiemos palydėtuvės

Renginių ciklą, skirtą Radviliškio miesto 450-ajam jubiliejui, viešoji biblioteka pradėjo sausio 17 dieną atidarydama kūrybinę parodą. Bibliotekos konferencijų salėje mirgėjo radviliškiečio tautodailininko Eugenijaus Arbušausko bei jo mokinių Užgavėnių kaukių ekspozicija, kuri kiekvienam asocijuojasi su blynais, Užgavėnių laužu ir gera nuotaika. Be kaukių, čia buvo kitų šio gražiadarbio eksponatų: medžio drožinių,  rankraščių, piešinių, leidinių su rankdarbių, smagiausių Užgavėnių akimirkų fotografijomis.
Renginyje dalyvavo svečių iš rajono savivaldybės, aplinkinių rajonų, net iš Platelių miestelio. Apie Užgavėnių tradicijas ir kaukes pasakojo Žemaitijos nacionalinio parko Gamtos ir kultūros paveldo skyriaus darbuotoja Aldona Kuprelytė. Gerą susibūrimo dalyvių nuotaiką kūrė Radviliškio miesto kultūros centro folkloro ansamblis „Aidija“ (vadovas Donatas Stakvilevičius).

Tautodailininkas E. Arbušauskas papasakojo apie savo kūrybinį kelią. Teigdamas, kad jam geriau drožinėti medžio dirbinius, nei kalbėti, vis dėlto įkvėpimo pagautas smagiai porino apie Užgavėnių – žiemos palydėtuvių šventės – linksmybes bei kaukių panaudojimą joje, apie potraukį kurti, įkvėpti medžiui gyvybės ir suteikti jam formą.
Tąkart netrūko sveikinimų. Tautodailės propaguotojai, gražiadarbio artimieji, draugai, pasekėjai – visi norėjo tarti parodos autoriui pagarbos ir padėkos žodį, pasidžiaugti menininko nuopelnais, gebėjimais.
Renginio pabaigoje bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasveikino kūrėją, pristačiusį autorinę parodą, padėkojo už joje eksponuojamus originalius darbus ir už renginio dalyviams dovanotas įsimintinas, nuotaikingas akimirkas.
Ir pasibaigus renginiui žmonės dar ilgokai būriavosi prie eksponatų, dalijosi įspūdžiais ir prisiminimais.


Viešosios bibliotekos inf.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą