2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

Popietė su rašytoju Aidu Jurašiumi


Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos 4a ir 3c klasių vaikai su mokytojomis Maryte Paulauskiene ir Danute Varneckaite dalyvavo popietėje „Akmenukų pasakos“, kuri vyko Akmenės r. savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Vaikai atėjo pasikalbėti apie knygas, sužinoti apie rašytojo kūrybos procesą.
Šie Metų knygos rinkimai mūsų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojams ir skaitytojams yra išskirtiniai. Pirmiausia todėl, kad Metų knygos rinkimuose dalyvauja artimoje bibliotekos kaimynystėje užaugusio rašytojo – Aido Jurašiaus – knyga. Šis rašytojas – buvęs mūsų bibliotekos skaitytojas, Naujojoje Akmenėje baigė vidurinę mokyklą, o po to išvyko studijuoti. Sužinoję, jog mūsų kraštiečio knyga patenka tarp geriausiųjų, labai apsidžiaugėme ir nusprendėme organizuoti susitikimą su skaitytojais.

Mažieji skaitytojai taip pat labai laukė susitikimo su rašytoju Aidu Jurašiumi – skaitė jo „Akmenukų pasakas“  ir surengė savo piešinių parodą. Renginio vedėjas Mindaugas Laukys pristatė rašytojo knygą „Akmenukų pasakos“, papasakojo apie rašytojo kūrybą, organizavo vaikams linksmą viktoriną, o pabaigoje – perskaitė rašytojo ekspromtu iš vaikų pasiūlytų temų parašytą poemą.
Renginyje taip pat dalyvavo rašytojo pirmoji mokytoja Danutė Varneckaitė. Ji papasakojo apie rašytojo vaikystę, paskaitė jo kūrybos, pasidalijo prisiminimais.

Atsisveikindamas rašytojas paliko skaitytojų knygose autografus, palinkėjo surasti gražių akmenukų ir kurti savo pasakas. Mes palinkėjome kraštiečiui parašyti dar daug naujų įdomių knygų ir atvykti į būsimus susitikimus.
Aurelija Gerulskienė
Vaikų literatūros skyriaus specialistė
R. Jonikienės nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą