2017 m. sausio 3 d., antradienis

Klubo „Beržė“ nariai viešėjo Radviliškio bibliotekoje

Trečiojo amžiaus universiteto Knygų mylėtojų klubo „Beržė“ nariai turininga veikla palydėjo Bibliotekų metus.
     Renginių būta daug ir įvairių: susitikimas su knygų autoriais, aktoriais, kultūros žmonėmis, parodos, konferencijos. Klubo sueigose aptartos knygos, kurios rekomenduojamos geriausių 2016 metų knygų rinkimams. Gruodžio mėnesį surengta mažo formato knygelių parodėlė. Į ją klubo nariai sunešė ilgus metus kauptas knygeles. Rezultatai pranoko lūkesčius: parodėlėje puikavosi daugiau kaip šimtas unikalių leidinių, su kuriais dabar gali susipažinti bibliotekos lankytojai.

     Neseniai klubo nariams organizuota ekskursija po viešąją biblioteką. Juk vienas dalykas – tik ateiti į biblioteką naujos knygos ar kitokio leidinio, kitas – iš arti susipažinti su šio kultūros židinio, knygų šventovės veikla. O ji verta gražiausių žodžių.

   
Štai Komplektavimo skyrius. Čia kiekviena knyga gauna „kelialapį“ į tikrąjį savo – bibliotekinį – gyvenimą. Nustatytame knygos puslapyje įrašomas inventorinis numeris, knyga įtraukiama į elektroninį katalogą. Dabar knyga pasiekiama bet kam ir bet kur – juk internetas visagalis. Prie naujų knygų šūsnies pluša patyrusios bibliotekininkės Vita Mikalkėnienė, Salvinija Mataitytė, Genovaitė Lukšaitė, Eugenija Obijuchienė. Darbo daug – čia knygų siuntos komplektuojamos ir bibliotekos filialams. O jų rajone – 25. Tačiau bibliotekininkėms smagu, nes svarbiausia – gaunama daugiau naujų knygų. Ir ne tik už pinigus. Padeda mecenatai. Vien tik Ramūno Karbauskio fondas bibliotekai atvežė kelis šimtus knygų.
     Informacijos-kraštotyros skyrius – tarsi knygų šventovės altorius. Čia surinkti visų rajono literatų, kūrėjų darbai. Tik peržvelgęs lentynas, pavartęs leidinius, supranti, kad mes, radviliškiečiai, turime kuo didžiuotis. Ir džiugu, kad visa tai bus išsaugota būsimoms kartoms. Tuo rūpinasi skyriaus darbuotojos Daiva Paulauskienė, Rima Giedrienė, Virginija Simaitienė, Rūta Ruseckienė. Prie šio skyriaus yra moderni skaitykla, kurioje įrengtas internetinis ryšys. Joje prie kompiuterių visada pilna lankytojų.

     Kompiuterių, naujų technologijų yra ir kituose skyriuose. Tuo Vaikų literatūros skyriuje didžiuojasi darbuotojos Nijolė Pakštienė, Vilija Budraitienė, Ramunė Bielskienė. Čia niekad nerasi tuščios vietos prie kompiuterio. Net sąrašai sudaromi norinčių padirbėti prie kompiuterio bibliotekoje.
     Bene geriausiai bibliotekos skaitytojams pažįstamas Suaugusiųjų aptarnavimo skyrius. Į jį knygų paimti, pasikeisti užeina daugiau kaip 2 tūkst. skaitytojų per metus. Fonde yra per 50 tūkst. knygų ir kitų leidinių. Šioje knygų jūroje kiekvienam talkina, padeda surasti norimą knygą bibliotekininkės Nijolė Stankuvienė, Vida Maceikienė, Ramutė Zavadskienė, Loreta Skačkauskaitė, Alma Balčiauskienė. Ir joms nėra sunku, nes naudojasi  elektroniniu knygų katalogu. Skaitytojų patogumui čia įrengtas elektroninis knygų grąžinimo bei išdavimo įrenginys.
     Už knygų stelažų – Periodikos skyrius. Jo lentynose – 126-ių pavadinimų įvairiausi žurnalai, laikraščių komplektai. Vyresnioji bibliotekininkė Rima Mockienė sako, kad tai tikras lobis smalsiam žmogui.

     Tam, kas praveria bibliotekos duris, pirmiausia į akis krinta užrašas „Pelėdžiukų svetainė“. Tai Žaisloteka. Joje visada girdimas šurmulys, vaikiškas juokas. Čia rodomi spektakliai vaikams, skaitomos knygutės, žaidžiama. Labai svarbu, kad čia dirbančioms bibliotekininkėms Audronei Sinušaitei ir Jolantai Šilinskienei noriai talkininkauja tėveliai, kiti suaugusieji. Mūsų klubo narė Danguolė Dabašinskienė pasisiūlė tapti pasakų močiute ir buvo maloniai priimta.
     Klubo narių ekskursijai po viešąją biblioteką vadovavo vyresnioji bibliotekininkė Alma Balčiauskienė. Mus šiltai priėmė, apie bibliotekos planus, numatomus renginius 2017 metais papasakojo direktorė Violeta Šukaitienė. Kartu pasidžiaugėme naujausiu bibliotekos kultūros ir istorijos žurnalo „Radviliškio kraštas“ numeriu.
Alfredo Krikštano,
Knygų mylėtojų klubo „Beržė“ nario, inf.

Dovilės Jankutės nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą