2017 m. sausio 17 d., antradienis

Rytmetis Laisvės gynėjų dienai Sedos bibliotekoje

Sausio 13 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale vyko rytmetis „Mes nematėme, bet norime žinoti“. Jame dalyvavo Sedos darželio priešmokyklinės grupės vaikai su auklėtoja Irena Monstavičiene.
Vaikai į biblioteką atkeliavo pasipuošę neužmirštuolių žiedeliais, kurie jau tampa tradiciniu Sausio 13-osios ženkleliu visoje Lietuvoje.

Vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė pasveikino vaikus ir trumpai papasakojo apie Sausio 13-osios įvykius prieš 26 metus. Tą dieną prie Sedos bažnyčios taip pat būriavosi žmonės, laukdami naujienų ir širdyje palaikydami esančius Vilniuje. Iš Sedos miestelio buvo išvykęs pilnas autobusas žmonių į sostinę.

Vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė parodė skaidres, kuriose vaikai matė drąsius Lietuvos žmones, stovinčius prieš tankus, beginklius ir pasiryžusius žūti už Tėvynės laisvę, barikadas Vilniaus gatvėse ir vaikų piešinius ant jų. Darželinukai vartė Juozo Girdvainio knygą „Dainuojanti revoliucija Vilniaus barikadose“, žiūrėjo nuotraukas. Šio žurnalisto, istoriko, redaktoriaus žodžiai, knygoje pateikti skaičiai skatina pamąstyti apie laisvės kainą.

Renginio pabaigoje vaikai susipažino su naujausiomis, Metų knygos rinkimuose dalyvaujančiomis knygomis.


Vyresn. bibliotekininkės Loretos Mickienės inf. ir nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą