2017 m. balandžio 19 d., trečiadienis

Nedidelio miestelio didelė šventė


Balandžio 7 dieną Grinkiškio visuomenė šventė Jono Poderio gimnazijos bibliotekos 70-metį ir Grinkiškio  miestelio bibliotekos 80-metį.
Biblioteka Grinkiškio kultūrinio gyvenimo istorijoje ypač svarbi ne tik dėl savo misijos. Biblioteka, duris atvėrusi 1937 metais, atlaikė visus istorijos virsmus ir niekada neuždarė durų. Dabartinės bibliotekininkės Danutė Dauknienė ir Virginija Urbonavičienė labai pasistengė, kad abiejų bibliotekų jubiliejaus šventė taptų įsimintinu miestelio kultūrinio gyvenimo įvykiu. Pasiruošimo šventei darbai dar artimiau susiejo abiejų bibliotekų, gyvenančių po tuo pačiu stogu, kolektyvus, seniūniją bei aktyvius skaitytojus. 

Į šventinę popietę susirinko Grinkiškio miestelėnai, atvyko gausus svečių būrys: Radviliškio rajono savivaldybės vicemeras Kazimieras Augulis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistės Eligija Zoltnerienė ir Vladislava Virbickienė, buvusi ilgametė Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė, rajono tarybos narė Aldona Januševičienė, rajono tarybos narys Sigitas Zajančkauskas, Radviliškio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Marcinkienė,  metodininkės Alma Miknienė, Genovaitė Lukšaitė, buhalterė Alma Monkienė, Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė, gimnazijos direktorius Bronius Alekna ir pavaduotojos Sigita Šegždienė, Rasa Poškienė, buvusi ilgametė mokyklos bibliotekininkė Veronika Čepienė, kolegės iš Pašušvio ir Kairėnų bibliotekų Lina Lydikaitienė, Gražina Jurevičienė, Grinkiškio bendruomenės pirmininkė Rasa Šulienė, Grinkiškio seniūnaitė Jolanta Mižutavičienė.
Bibliotekininkės V. Urbonavičienė ir D. Dauknienė apžvelgė savo bibliotekų nueitą kelią ir šiandienos veiklą. Prisiminimais dalijosi V. Čepienė, čia išdirbusi 30 metų. Daug gražių ir šiltų žodžių pasakė svečiai. Rajono vicemeras K. Augulis ir bibliotekos direktorės pavaduotoja V. Marcinkienė įteikė padėkas bibliotekininkėms ir aktyviausiems bibliotekos pagalbininkams. Aktyviausius skaitytojus sveikino ir apdovanojo Grinkiškio bibliotekininkės. Renginį vedė Audra ir Klemas Indrėkai.
Jubiliejaus minėjimas parodė, kokios reikalingos bibliotekos mažiems miesteliams ir kaimams. Tai dažnai žmogui likusi vienintelė kultūros įstaiga, kurioje galima rasti ne tik kompiuterį ar knygą, bet ir nuoširdų žmogų – bibliotekininką. Tik pasišventę artimui ir knygai bibliotekininkai gali sėkmingai darbuotis tuose knygų namuose.
                                                                 
Rasos Poškienės, Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos direktoriaus

pavaduotojos ugdymui, inf. ir nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą