2017 m. gegužės 19 d., penktadienis

Literatūrinis renginys „Žmogaus ir Dievo metai“ Akmenės bibliotekoje


Viešojoje bibliotekoje įvyko prasmingas literatūrinis renginys, kuriame dalyvavo kunigas, Lietuvos policijos kapelionas, rašytojas Algirdas Toliatas.Bibliotekos direktorė Z.Sinkevičienė renginio dalyvius supažindino su Reformacijos atsiradimu, istorija, pristatė spaudinių parodą „Lietuvos rašytojai kunigai“.

Kunigo, rašytojo Algirdo Toliato 2016 metais leidykloje „Tyto alba“ išleista knyga „Žmogaus ir Dievo metai“ yra liturginių metų pamokslų ciklas. Remdamasis Šventuoju Raštu ir interpretuodamas jo fragmentus, autorius kalba apie dvasines ir dorovines žmonių vertybes,  atskleidžia pozityvų požiūrį į žmogaus ir Dievo santykį, dėsto tikėjimo tiesas.


Prancūzų rašytojas Viktoras Hugo yra pasakęs: „Vidinis žmogaus gerumas, tai saulė“. Skaitant gerbiamo kunigo knygą negalima nesižavėti mintimis apie knygas, poeziją, biblioteką. Štai keletas citatų:
„Kai išmoksti skaityti poeziją, tai ji tampa sava. Taip ir biblija – ją reikia skaityti tarp eilučių.“
„Viena yra išleisti knygą, kitas darbas – ją skaityti. Noriu laimingo skaitytojo, kuris paskaitytų ir suvirpėtų, taptų mano knygos bendraminčiu, nors keliomis mintimis dalintųsi su savo aplinka.“

Gerbiamas Algirdas Toliatas renginio dalyvius sužavėjo mintimis apie gyvenimo prasmę, apie dvasines vertybes atrandant gėrio tiesas, dorovines žmonių vertybes,  pozityvų požiūrį į žmogaus ir Dievo santykį, pasakojimu, kaip žmogus turi eiti tiesos keliu, kad nepasiduotų pavydui, paniekai, egoizmui, narciziškumui.

Direktorė Z.Sinkevičienė padėkojo už literatūrinį vakarą, suteiktą dvasingumą ir įteikė simbolinę žvakutę – tegul jos šviesa ir kunigo žodžio sklaida keliauja į skaitytojų širdis.

Bibliotekos kolektyvas padėkojo Akmenės rajono savivaldybės tarybos nariui Richardui Sudariui, kuris iš asmeninių lėšų nupirko A. Toliato knygų bibliotekoms.

Zitos Sinkevičienės inf.
D. Markulienės nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą