2017 m. gegužės 23 d., antradienis

Vaikų knygos šventė Pakalniškiuose


Gegužės 9 dieną Pakalniškių kaimo bibliotekoje vyko tradicinė vaikų knygos šventė „Tame įstabiame knygų pasaulyje“. Joje dalyvavo Pakalniškių pagrindinės mokyklos darželio ugdytiniai su auklėtojomis Laima Didaronkiene ir Irena Duriene, taip pat 1–4 klasių mokiniai su mokytojomis Vilma Kleiniene ir Ramune Malatokiene.

Šventė prasidėjo Ramutės Skučaitės eilėraščiu „O spalvotoji knygele“. Po to savo pasirodymais džiugino mokiniai, nuotaikingų dainelių padainavo darželinukai. Mokytojos Ramunės Malatokienės vadovaujamo dainavimo būrelio vaikai, apsirengę įvairiais pasakų personažais, savo daineles skyrė knygai. Mokytojos Vilmos Kleinienės dramos būrelio mokiniai parodė pamokančią pasakėlę apie knygelę.

Renginio metu mokiniams buvo pasekta „Pasaka apie lietuvių kalbą“, skirta Lietuvių kalbos kultūros metams. Paskaityta pasaka „Ropė“, o į pagalbą pasitelkti mažiausieji šventės dalyviai – darželinukai, kurie labai nuoširdžiai šią pasakėlę vaidino.

Vaikai atsakinėjo į literatūrinės viktorinos klausimus. Po jos padėkos raštais ir knygelėmis buvo apdovanoti geriausieji jaunieji bibliotekos lankytojai. Šventei baigiantis pristatytas plakatas „Aš skaitau knygas, nes...“, o vaikai turėjo pabaigti rašyti sakinį, kodėl jie skaito knygas.


R. Smailienė inf.

R. Malatokienės ir R. Smailienės nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą