2017 m. gegužės 23 d., antradienis

Mažeikių viešoji biblioteka – Gatvės muzikos dienoje


Gegužės 20 d., šeštadienį, skirtingose Laisvės gatvės erdvėse skambėjo įvairiausių stilių muzika ir dainos. Į Gatvės muzikos dienos šventę įsijungė ir Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka.
Viešoji biblioteka pristatė vaikiškas grojančias knygas, interaktyvius edukacinius žaidimus vaikams „Jumpido“. Taip pat kilnojamąją fotografijų parodą: „Skaityk – būk asmenybė!“ Tai Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos skaitymo skatinimo iniciatyvų populiarinimo projekto paroda, kurios meninės koncepcijos autorius dizaineris, fotografas Vilmantas Dambrauskas. Dešimtyje parodos stendų fotografas įamžino žinomus Lietuvos kultūros, visuomenės žmones, reklamuojančius savo mėgstamas knygas.
Į Gatvės muzikos dienos šventę aktyviai įsijungė ir bibliotekos lankytojai.

Gatvės muzikos diena: Nuo 2007 m. pirmąjį gegužės šeštadienį dainų autoriaus ir atlikėjo A. Mamontovo kvietimu profesionalūs muzikantai ir mėgėjai plūsteli į Vilniaus ir Lietuvos miestų ir miestelių gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Įvairiais muzikos instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus. Kultūros savanoriai padeda atrasti vieną ar kitą grojančią grupę. Tai laisvos kūrybos, muzikantų ir visuomenės bendravimo šventė.
Nuo 2008 m. prie šventės prisijungė daugelis Lietuvos miestų ir miestelių. 2012 m. Gatvės muzikos diena iš pirmo gegužės šeštadienio persikėlė į trečią.

Ingridos Jonušienės inf.
Jono Kažukalovo nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą