2017 m. rugsėjo 28 d., ketvirtadienis

Europos kalbų diena Radviliškio bibliotekoje


Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Šiai dienai paminėti Radviliškio viešoji biblioteka organizavo šventę.
Po trumpo pasakojimo apie kalbų dienos atsiradimo istoriją ir minėjimo tradicijas susirinkusiems buvo rodoma Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bendruomenės sukurta laida  „Klausimėlis“, surengta viktorina.
Viktorinoje rungėsi keturios komandos: Knygos mylėtojų senjorų klubas „Beržė“, Radviliškio rajono literatų klubas „Jonvabalis“, Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos klubas „Tolerancija“ ir bibliotekos savanoriai. 
Žaidimą organizavo ir vedė Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos geografijos vyr. mokytoja Jūratė Kanišauskienė. Klausimai auditoriją taip intrigavo, kad nuo aštrių diskusijų ir svarstymų ūžė visa bibliotekos konferencijų salė. Per pertrauką žaidimo dalyviai rašė įvairių Europoje gyvenančių tautų vartojamus pasisveikinimo žodžius. Geriausiai atsakinėti sekėsi Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos klubo „Tolerancija“ komandai, ji išrinkta nugalėtoja.

Europos kalbų diena minima nuo 2001 metų Europos Tarybos ir Europos Sąjungos iniciatyva. Šiai dienai skirtuose renginiuose dalyvauja milijonai žmonių iš 45 šalių. Taip akcentuojama Europos kalbų įvairovė ir skatinama mokytis kalbų.
Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą