2017 m. rugsėjo 4 d., pirmadienis

Pirmokėlių palydos Raudondvario bibliotekoje

Raudondvario bibliotekoje buvo surengta tradicinė šventė būsimiems pirmokams ,,Tuoj varpeliai suskambės“. Į šventiškai pasipuošusią biblioteką rinkosi būsimi mokinukai su savo tėveliais, seneliais ir kiemo draugais. 

Vaikai išgirdo bibliotekininkių sveikinimą, o būsimieji pirmokai dar gavo dovanų: po puikų kelialapį į mokyklą, spalvinimo knygutę ir spalvotų pieštukų. Vaikai pažadėjo dažniau lankytis bibliotekoje ir skaityti knygutes.
Šventės dalyviams nebuvo kada nuobodžiauti: jie klausėsi dainelių, eilėraštukų, tradicinio himno ,,Į mokyklą“, kurį atliko Karolina ir Lukrecija Povilaitytės, Irina Holova, Donatas Rameika ir Rusnė Bartkevičiūtė (vadovas – Raudondvario kultūros namų kultūros specialistas Vytautas Selena).
Po nuotaikingo koncerto būsimieji mokinukai dalyvavo viktorinoje ,,Pažink ir pamilk knygutę“, spėliojo pasakų personažus, atsakinėjo į įvairius klausimus, minė mįsles, spėjo, kas slepiasi dėžutėje. Į viktorinos klausimus atsakinėjo ir mamytės. Teisingų atsakymų autoriai buvo apdovanoti saldžiais prizais.
Po nuotaikingos pirmos renginio dalies vaikai vaišinosi suneštinėmis vaišėmis, bendravo.  Kiek pasistiprinę žaidė įvairius žaidimus, kuriuos organizavo Raudondvario kultūros namų vyr. kultūros specialistė Marytė Selenienė.
 Šventės dalyviai dar ilgai nesiskirstė, nes visiems buvo labai smagu ir linksma.    

                                                                                                Dara Bagušienė
Raudondvario filialo bibliotekininkė
                                                                                           Vytauto Selenos nuotr.


                                  
                                                   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą