2017 m. rugsėjo 14 d., ketvirtadienis

Psichologijos seminaras regiono bibliotekų specialistams


2017 m. rugsėjo 14 d. Regiono bibliotekų specialistai iš Radviliškio, Akmenės, Telšių, Joniškio, Plungės, Pakruojo, Šiaulių rajono, Kelmės ir Šiaulių miestų dalyvavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuotame seminare „Elgesio ir emocinių sunkumų / sutrikimų turintis vaikas / paauglys. Kaip sutarti bibliotekoje?“
Šešių akademinių valandų trukmės seminarą vedė Šiaulių universiteto Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakulteto Specialiosios pedagogikos katedros docentė dr. Renata Geležinienė, kuri suteikė bibliotekų specialistams, dirbantiems su specialiųjų poreikių turinčiais vaikais ir jaunimu, psichologijos žinių, reikalingų sėkmingam projektui „Mobili inovatyvių technologijų laboratorija vaikams ir jaunimui“ vykdyti.

Šiuo projektu siekiama ugdyti turinčių specialiųjų poreikių ir gyvenančių regionuose vaikų ir jaunimo skaitmeninį raštingumą ir skaitmenines kompetencijas, mažinti šios tikslinės grupės skaitmeninę ir informacinę atskirtį, sudaryti prielaidas sėkmingai socializacijai bei ekonominei integracijai. Todėl projekto metu vaikai ir jaunimas bus supažindinami su šiuolaikinėmis technologijomis, kurias siūlo Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Mobili inovatyvių technologijų laboratorija.

Seminaras organizuotas vykdant projektą, kurį remia LR kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Amerikos ambasada Lietuvoje.

L. Juzulėnienės inf. 




1 komentaras:

  1. gerai, kad yra tokie va seminarai jau esamiems specialistams, nuolat tobulėja. kai man buvo reikalinga psichiatro konsultacija Kaune žiūrėjau, kad žmogus būtų besitobulinantis nuolatos

    AtsakytiPanaikinti