2017 m. spalio 11 d., trečiadienis

Radviliškio viešojoje bibliotekoje atidaryta S. Jankausko tapybos paroda



2017 m. spalio 4 dieną Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje atidaryta  šiauliečio fotografo, vieno ryškiausių Šiaurės Lietuvos dailininkų, kuris į savo parodas pritraukia daugybę žiūrovų, Sauliaus Jankausko tapybos darbų paroda – „Minčių gimnastika“.
S. Jankausko darbai visuomet sulaukia dėmesio, nes jie išsiskiria savitu kūrybiniu stiliumi tiek dailėje, tiek fotografijoje. Kritikų teigimu, S. Jankausko kūriniai įprasmina ilgaamžes laiko ir gyvenimo tėkmės subrandintas vertybes. 

Apžiūrėję parodą radviliškiečiai pastebėjo, kad menininkas dažniausiai fiksuoja žmogaus vidinę būseną, patiriamas emocijas, judesį ar net žvilgsnio mąslumą, kurį savitai koduoja mene. Vaizduojamą objektą S. Jankauskas pateikia taip, kad jis žiūrovą verstų susimąstyti. Kaip sako autorius, taip jis stengiasi žmones ištraukti iš kasdienės rutinos.
Autorių pasveikino draugai ir pažįstami, tarp kurių ir S. Jankausko geras bičiulis fotografas, žurnalistas, filmų kūrėjas Gediminas Beržinis. Pasak G. Beržinio, menininkas S. Jankauskas yra labai nuoširdus ir kūrybingas žmogus, su kuriuo visada malonu bendrauti, gera dirbti ir kartu keliauti, o jo darbai – išskirtiniai.

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą