2017 m. lapkričio 23 d., ketvirtadienis

Rytmetis Sedos bibliotekoje

  
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale lapkričio 21 d. į rytmetinį renginėlį „Knyga – lyg saulės šviesa“ atėjo Sedos darželio „Bitučių“ grupės vaikai su auklėtoja Irena Monstavičiene.


Susitikimo pradžioje auklėtoja papasakojo, kad ruošdamiesi kelionei į biblioteką, jie su vaikais aptarė, kuo biblioteka skiriasi nuo knygyno. „Knyga – pagrindinis žinių šaltinis. Joje, lyg dideliuose pilies rūsiuose, slypi pasaulio turtas, perduodamas iš kartos į kartą nuo seniausių laikų. Ką žmonės išmoko, užrašė, nupiešė, paliko knygose, todėl dabar mes turime tiek daug informacijos apie viską“, – pristatydama bibliotekos misiją kalbėjo bibliotekininkė Janina Kelerienė.   
Renginio pabaigoje vaikams buvo parodytas vaikiškų knygų fondas, paaiškinta, kaip knygelės dėliojamos į lentynas, kokių jų būna skirtingų: nuo didžiausios iki mažiausios, nuo storiausios iki ploniausios, yra knygelių su muzikėlėmis, išmaniosiomis programėlėmis. Auklėtoja Irena ir bibliotekininkė Janina padėkojo vaikams už gražų elgesį bibliotekoje, pagarbą knygelėms, tikėdamos, kad ir tapę mokinukais vaikai mylės knygutes.
        Loretos Mickienės inf.
Janinos Kelerienės nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą