2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

Šiaulių moksleiviai leidosi į Rėkyvos lobių paieškas


Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Rėkyvos filiale (Energetikų g. 7), vykdant Lietuvos kultūros tarybos bei Šiaulių miesto savivaldybės iš dalies finansuojamą projektą „Rėkyvos lobių paieška“, sukurtas ir lapkričio pradžioje pirmą kartą pristatytas interaktyvus žaidimas „Rėkyvos lobių paieška“.

Ieškoti lobių susirinko Šiaulių Rėkyvos progimnazijos 4 klasės mokiniai, lydimi mokytojos Ingos Grigelienės. Vyr. bibliotekininkė Giedrė Butkutė vaikams paaiškino žaidimo taisykles: naudojantis planšetiniais kompiuteriais ir interaktyviame žaidime įvestomis GPS koordinatėmis, reikia surasti tam tikrus objektus. Kiekviena vieta taip pat pažymėta specialiu QR kodu, nukreipiančiu į žaidimo svetainę. Sudarius penkias moksleivių komandas ir išsidalinus pagrindinius paieškos įrankius – planšetinius kompiuterius – leistasi į žygį. 


Pirmiausia vaikai aplankė Karpio skulptūrą, kur jiems buvo užduotas specialus klausimas. Į jį atsakę, vaikai galėjo keliauti toliau. Klausimai buvo užduodami kiekvienoje surastoje vietoje. Ketvirtokai dar aplankė koplytėlę, zuikinę, Grabavičiaus kalną bei kitas žymias mikrorajono vietas. Paskutinis aplankytas taškas buvo biblioteka, kurioje kiekvienas taip pat gavo po ypatingą lobį.

Vaikai aktyviai ir smagiai praleido popietę bei įsitikino, kad Rėkyva, nors ir nutolusi nuo miesto šurmulio, tačiau taip pat turi daug įspūdingų vietų, kurias norisi aplankyti ne vieną kartą.


Biblioteka kviečia aktyviai leisti laiką, netradiciškai mokytis ir išbandyti inovatyvų žaidimą.

Agnės Kemzūraitės inf.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą