2017 m. gruodžio 11 d., pirmadienis

Mokymai specialiųjų poreikių moksleiviams


Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka dalyvavo įgyvendinant Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos projektą „Mobili inovatyvių technologijų laboratorija vaikams ir jaunimui“.
Projekto tikslas – ugdyti vaikų ir jaunimo, gyvenančių regionuose, taip pat turinčių specialiųjų poreikių, skaitmeninį raštingumą ir skaitmenines kompetencijas panaudojant Mobilią inovatyvių technologijų laboratoriją, siekiant mažinti jų skaitmeninę ir informacinę atskirtį ir sudarant prielaidas jų sėkmingai socializacijai bei ekonominei integracijai. 

Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos specialistai Vilma Dichavičienė, Rolandas Kančauskas, Virginija Navikienė, Milda Nekrašė ir Audronė Stonaitienė lankė specialius IRT bei psichologijos (darbas su specialiųjų poreikių vaikais) mokymus. Įgiję žinių, bibliotekos specialistai į mokymus pakvietė Kelmės specialiosios mokyklos mokinius, kurie 9-iuose užsiėmimuose, naudodami iPAD-us bei stacionarius kompiuterius, specialiomis programomis („Quiver3D“, „123D Design“, „CoSpaces“) mokė vaikus atlikti vizualizacijas, 3D grafikos modeliavimo. Vaikai pagal Hanso Kristiano Anderseno pasaką „Sniego senis“ sumodeliavo senius besmegenius, kurie buvo atspausdinti 3D spausdintuvu ir išdalinti jų autoriams.

Mokymai vaikams labai patiko, buvo įdomūs. Ypač smagu buvo dirbti „CoSpaces“ – virtualios aplinkos kūrimo programa.
Užsiėmimai vyko ne tik Kelmėje, bet ir Pagryžuvyje, kur mokymus lankė Tytuvėnų gimnazijos Pagryžuvio pradinio ugdymo skyriaus mokinukai.
Iš viso projekto mokymuose dalyvavo 58 mokiniai, 37 iš jų – vaikai, turintys specialiųjų poreikių.
Projektą remia LR kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Amerikos ambasada Lietuvoje.



Nijolės Kančauskienės inf. ir nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą