2017 m. gruodžio 11 d., pirmadienis

Robotika mažeikiškiams – geidžiama pramoga


 
Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka suteikė galimybę daliai savo miesto moksleivių dalyvauti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos projekte „Mobili inovatyvių technologijų laboratorija vaikams ir jaunimui“. Pagal projektą moksleiviams buvo organizuoti robotikos mokymai.
Pirmieji užsiėmimai vyko spalio 17, 19, 24 ir 26 dienomis Pavasario pagrindinės mokyklos moksleiviams.  Dviejose grupėse dalyvavo 20 šeštų klasių mokinių. Lapkritį ir gruodį į tokius pat užsiėmimus pakviesti 7 Merkelio Račkausko gimnazijos 2–3 klasių mokiniai ir Gabijos gimnazijos 1–2 klasių gimnazistai. 
Robotikos užsiėmimuose jaunimas mokėsi programuoti, konstruoti robotus, po to rengė jų kautynes. Tai buvo bene linksmiausia ir geidžiamiausia užsiėmimų dalis, lydima geros nuotaikos, azarto ir nuoširdaus juoko. Užsiėmimų pabaigoje moksleiviai klausė, kada vėl bus galimybė dalyvauti, kad robotika galėtų būti organizuojama dažniau, nes tai labai įdomu ir naudinga. 

Susipažinti su robotika leidusio projekto tikslas toks ir buvo. Norėta ugdyti vaikų ir jaunimo, gyvenančių regionuose, taip pat ir turinčių specialiųjų poreikių, skaitmeninį raštingumą ir skaitmenines kompetencijas, panaudojant tam Mobilią inovatyvių technologijų laboratoriją, siekiant mažinti jų skaitmeninę ir informacinę atskirtį ir sudarant prielaidas jų sėkmingai socializacijai bei ekonominei integracijai. 
Užsiėmimų metu buvo mokomasi dirbti komandoje, ugdomi bendradarbiavimo, komunikavimo įgūdžiai, lavinamas gebėjimas priimti sprendimus, loginis mąstymas, per praktinę veiklą skatinamas kūrybiškumas. 
Projekto rėmėjai: Lietuvos Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, JAV ambasada Lietuvoje.
Bibliotekininkai ir dalyviai nuoširdžiai dėkoja šiauliškiams už galimybę dalyvauti šiame projekte.
Mažeikių r. sav. viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą