2018 m. vasario 27 d., antradienis

Bibliotekoje – atviros pamokos, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui


Didžiųjų Lietuvos valstybės atkūrimo metinių išvakarėse, 2018 m. vasario 15 dieną, Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka miestiečius pakvietė į renginį „Nepriklausomybės kovos ir jų įprasminimas. Asmenybės“ – netradicines pamokas jauniems ir vyresniems bibliotekos lankytojams.
Radviliškio Vaižganto progimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Aušra Krasuckienė paruošė atvirą pamoką 7–8 ir vyresnių klasių mokiniams. Pamokoje perskaitytas Vasario 16-osios akto tekstas, pristatyti signatarai, surengtas protmūšis. Nugalėjo komanda, kurią sudarė mokiniai, mokytojai ir bibliotekos darbuotojai. Pasibaigus pamokai, pasidalyta įspūdžiais, patirtais netradicinės pamokos metu.
Antrąją pamoką vedė Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytojos – lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Rita Šimkuvienė ir biologijos mokytoja metodininkė Asta Šmukštienė. Mokytojos papasakojo apie Lietuvos atkūrimo procese dalyvavusius Lietuvos vyrus ir garsias moteris. 

Viena jų – rašytoja Gabrielė Petkevičaitė-Bitė. Mokytoja Rita priminė rašytojos biografiją, papasakojo apie jos ryšius su ryškiomis to meto asmenybėmis. Pasak mokytojos, rašytoja G. Petkevičaitė-Bitė buvo visų draugė, noriai padėdavo kaimo žmonėms rašyti dokumentus, dalijosi patarimais, kaip stiprinti sveikatą. R. Šimkuvienė pamoką paįvairino žaidimu: renginio dalyviai pasiskirstė vaidmenimis ir vaidino gydytojus bei ligonius, aiškinosi ligų pavadinimus ir jų gydymo metodus.
Biologijos mokytoja A. Šmukštienė pristatė gydomąsias žoleles, kuriomis anuomet gydėsi žmonės. Rašytoja G. Petkevičaitė-Bitė taip pat tikėjo žolelių teigiamu poveikiu sveikatai ir kvietė aplinkinius pasikliauti jų gydomąja galia. Po spalvingų ir informatyvių augalų pristatymų A. Šmukštienė pakvietė visus paragauti kvapnių ir skanių žolelių arbatų.
Pasinaudojusi proga bibliotekos vadovė V. Šukaitienė įteikė padėkas mokytojoms ir sertifikatus kartu su Lietuvos valstybės vėliavomis dviem bibliotekos darbuotojoms: vyriausiai Sidabravo filialo bibliotekininkei Nijolei Snockienei bei jauniausiai Radviliškio bibliotekos renginių organizatorei Dovilei Jankutei. Taip pat pasveikinta buvusi ilgametė bibliotekos kolektyvo narė Gražina Dunauskienė – pilietiškiausia bibliotekos darbuotoja.

Bibliotekos inf. ir nuotr.

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą