2018 m. vasario 12 d., pirmadienis

Skambant skrabalams pristatyta keramikos darbų paroda


Vasario 6 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje vyko klaipėdiečio keramiko Luko Šilinsko parodos „Lietuviškas simbolis“, skirtos Lietuvos atkūrimo šimtmečiui, atidarymas. Tai jau trečioji jaunojo menininko paroda. Įspūdingi L. Šilinsko keramikos dirbiniai ir išskirtinės jų autoriaus idėjos žavėjo parodos lankytojus. Darbai byloja apie senuosius lietuvių amatus. Molio dirbiniai nužiesti ant žiedimo rato, dalis jų – nulipdyti rankomis pagal senovės lietuvių lipdymo technikas. Vaikystėje lipdymo meną pamilęs keramikas su šiuo amatu sieja ir savo ateitį.
Į parodos atidarymą jaunąjį kūrėją atlydėjo jo tėvas – vienintelis profesionalus lietuviško instrumento – skrabalų – virtuozas, dainų kūrėjas ir atlikėjas Regimantas Šilinskas, kuris savo muzika ir dainomis papildė keramikos parodos atidarymą. Toks nuostabus kūrybinis duetas bibliotekoje sukūrė šventinę nuotaiką. Kol susirinkusieji apžiūrinėjo parodą, maestro R. Šilinskas grojo lietuviškais skrabalais. Vėliau atlikėjas padainavo ir savo kūrybos dainų. 

Pasveikinti jaunojo menininko ir skrabalų virtuozo atvyko Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vladislava Virbickienė, kuri menininkams linkėjo sėkmės, kad jų šeimą dažniau lankytų mūzos, ir kvietė nepamiršti Radviliškio krašto, iš kurio yra kilusi jaunojo menininko mama.
Radviliškio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Marcinkienė pasidžiaugė nuotaikingu renginiu, kuris skelbė šimtmečio Lietuvos jubiliejinių renginių pradžią bibliotekoje, ir  priminė, kad esame labai laiminga tauta, nes sutinkame tokią svarbią istorinę valstybės sukaktį, o mes – šios istorijos liudininkai.

Bibliotekos inf. ir nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą