2019 m. vasario 18 d., pirmadienis

Pirmoji Akmenės krašto fotografų klubo pirmininko Sigito Kazlausko fotografijų darbų paroda


Fotografija tai meno forma, per kurią pateikiame savo požiūrį į pasaulį. Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka  pakvietė  skaitytojus į pirmąją Akmenės krašto fotoklubo parodą, kurioje eksponuojamos šio klubo pirmininko, Sigito Kazlausko fotografijos. Gerbiamo Sigito nuotraukose – gamta, miestai, žmonės. Didžiąją parodos dalį sudaro peizažai.  Parodos svečius, skaitytojus labai sužavėjo šios foto parodos darbai: „Rudens gijos“, „Laiptai į rudenį“, „Šatrija“ ir kiti.  Eksponuojami darbai atlikti  viena technika – nuotraukos perkeltos ant drobės. Pirmoji paroda buvo surengta 1986 metais Mažeikiuose.

Viekšniuose S. Kazlauskas trejus  metus yra organizavęs fotografų suvažiavimus „Viena diena prie Ventos“ ir dalyvavęs pats šiame projekte. Sigitas yra Plungės ir Rietavo krašto fotoklubo „Žybt“ narys ir aktyvus dalyvis. Klubas nuolatos organizuoja kūrybinius plenerus, parodas, išvykas. Gerbiamas  fotomenininkas dveji metai, kai fotografuoja ir su dronu.
Sigitas Kazlauskas yra išleidęs fotoalbumus „Žemaičių Kalvarija iš paukščio skrydžio (2016–2017)“ ir „Viekšniai iš paukščių skrydžio (2016–2017)“, 2018 m. „50 akimirkų“. Pasaulio žemaičių parodoje S. Kazlauskas 2016 m.  yra apdovanotas Žemaičio sidabro ženkleliu. Šis apdovanojimas įteiktas už Žemaičių kultūros tapatybės saugojimą ir kūrybinę saviraišką; žemaičių bendrystės žadinimą; Žemaitijos miestų ir miestelių istorinių, kultūrinių, gamtinių  erdvių populiarinimą; kalbos, papročių ir tradicijų puoselėjimą; kultūrinės ir šviečiamosios veiklos mecenavimą, rėmimą ir globą.
Renginio metu  fotomenininkas mintimis pasidalino apie savo kūrybą, apie pristatomas fotografijas, parodą. Fotografijos susijusios su žemę, Žemaitija, gamta.
Šioje parodoje eksponuojamos nuotraukos iš kelionių „Viešučiai“, „Karklės saulėlydis“ ir kitos.  Klubo tolimesnėje veikloje numatyta dar ne viena paroda, fotografų žygis.
Fotografijų darbų paroda bus eksponuojama nuo 2019 m. vasario 12 iki kovo 21 dienos. Visus maloniai kviečiame apsilankyti.

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą