2019 m. vasario 15 d., penktadienis

Sedos bibliotekoje popietė apie Tėvynę

Pirmoji užduotis - nurašomas eilėraščio posmelis apie Lietuvą.

Vasario 14 d. Mažeikių savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vyko popietė „Būk pasveikinta, labai laukta! Vasaryje atgimusi!“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Į biblioteką susirinko Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos pirmokėliai su mokytoja Edita Kleinauskiene ir gimnazijos socialine darbuotoja Jolanta Štombergiene.

Popietės pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė pristatė biblioteką, papasakojo apie vaikų ir suaugusiųjų knygas, kartu su vaikais knygose surado eilėraščių apie Tėvynę, patarlių apie gimtąjį kraštą. Tada mokytoja Edita pristatė užduotis, į tris komandas susiskirsčiusiems, mokiniams. Pirmoji užduotis buvo iš rastų eilėraščių nurašyti po vieną patikusį posmelį ant spalvotų lapelių. Rasti eilėraščiai buvo iš Janinos Degutytės, Kosto Kubilinsko, Juozo Nekrošiaus ir kitų autorių kūrybos. Antroji užduotis – sugalvoti ir užrašyti gražius, lietuviškus žodžius. Čia jie dažnai minėjo žodį „AČIŪ“. Trečioji užduotis – perskaityti patarles ir po vieną apie savąjį kraštą užrašyti. Po šios užduoties vaikai net mintinai kartojo, „Savam krašte ir tvoros žydi“. Greičiausiai pabaigę savo užduotis moksleiviai piešė piešinukus Tėvynės tema. Jie vaizdavo Lietuvos trispalvę, Gedimino bokštą.
Popietės pabaigoje mokytoja Edita surinko pirmokėlių darbelius ir papasakojo, kaip su jais rytoj visi sukurs didelį laišką Tėvynei Lietuvai, gražų pasveikinimą su gimtadieniu.

Loreta Mickienė, Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filialo vyresnioji bibliotekininkė.
Nuotraukos Gvido Mikalausko, Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos savanorio.


Antroji užduotis - gražių, lietuviškų žodžių rašymas.


Trečioji užduotis - patarlių apie Tėvynę rašymas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą