2019 m. kovo 20 d., trečiadienis

Knygnešio dienos minėjimas ir Knygų namelio atidarymas Baisogaloje


Kovo 15 dieną Baisogalos kultūros centras, miestelio biblioteka pakvietė baisogaliečius paminėti Knygnešio dieną. Prie paminklo, skirto knygnešiams ir kraštiečiui knygnešiui Juozai Zaukai,  rinkosi Baisogalos mokyklos-darželio moksleiviai, gimnazistai ir kiti svečiai, neabejingi knygai bei istorijai. 
Renginį pradėjo Baisogalos kultūros centro renginių organizatorė Vilija Kaščionienė. Apie knygnešius ir kraštietį, knygnešį Juozą Zauką kalbėjo bibliotekininkės Alvyda Žižniauskienė ir Viktorija Golcienė. Kartu su knygnešio J. Zaukos giminaite, Aldona Štankeliene, prie paminklo buvo uždegtos žvakelės, dėkojama paminklo autoriui Edvardui Bielokopitovui.
Knygnešiams skirtą dainą atliko Neringa Bernadickienė ir Aušra Krugelienė. Po to renginio dalyviai stebėjo inscenizaciją ,,Knygnešio sulaikymas“, kurioje vaidino BKC skaitovai Eimutis Krugelis ir Tomas Grigorjevas. Renginio pabaigoje jaunieji knygnešiai – mokiniai nešė knygas į Baisogalos slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninę bei į Senjorų namus.
Po minėjimo visi svečiai buvo pakviesti prie Baisogalos kultūros centro atidaryti Knygų mainų namelį – bibliotekėlę. Mintimis apie knygas, skaitymo svarbą atidarymą pradėjo bibliotekininkė V. Golcienė. Moksleivės Valerija Teider ir Viktorija Rušaitė skaitė vaikų ir garsių žmonių žodžius apie knygą, skaitymą ir biblioteką. Namelio atidarymo juostą perkirpo miestelio seniūnė Renata Masiulienė, knygų namelio kūrėjas stalius Dainius Vaitkevičius ir Baisogalos kultūros centro direktorė Justė Juškaitė. Gyventojai buvo supažindinti su Knygų namelio naudojimosi taisyklėmis ir pakviesti įdėti perskaitytą ar nereikalingą savo knygą bei pasiimti dėmesį patraukusią knygą.

Viešosios bibliotekos informacija ir  Baisogalos kultūros centro nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą