2019 m. balandžio 26 d., penktadienis

Pakruojo autobusų stotyje atidarytas knygų namelis


Pakruojo Juozo Paukštelio viešoji biblioteka 19-tąją nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės pradžią pažymėjo išskirtiniu renginiu: bendradarbiaujant su Radviliškio rajono viešąja biblioteka, balandžio 23 d. miesto autobusų stotyje atidarytas knygų namelis.

Galime pasidžiaugti, kad ši graži skaitymo skatinimo iniciatyva – Radviliškio rajono viešosios bibliotekos įgyvendinamas projektas „Keliauju su knyga“ – startavo Pakruojyje, o nuo šiandien jau veikiantis knygų namelis yra pirmasis iš dvylikos numatytų pastatyti šiaurės Lietuvos autobusų stotyse. Idėjos sukurti tokį nemokamą knygų mainų tinklą iniciatorė – Radviliškio viešosios bibliotekos Kultūros projektų vadovė Jolanta Kvedarienė. Projektą finansuoja Lietuvos Kultūros taryba.
Susirinkusius šventės dalyvius pasveikino ir svečius pristatė Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos direktorė Romualda Kulšytė. Sveikinimo žodį tarė, už šiltą priėmimą ir bendradarbiavimą dėkojo Radviliškio rajono viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė. Pakruojo rajono savivaldybės mero pavaduotojas Virginijus Kacilevičius bei Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Birutė Vanagienė atvyko dovanų nešini  knygomis. Rajono vadovai džiaugėsi prasmingu sumanymu, dėkojo už galimybę dalyvauti projekte.
Projekto autorė ir vykdytoja Jolanta Kvedarienė pasidalino mintimis, kaip gimė sumanymas sukurti tokį knygų mainų fondą. Pasak Jolantos, kertiniu akmeniu  tapo prieš porą metų pastatytas ir populiarumo greitai sulaukęs knygų namelis Radviliškio autobusų stotyje. Matant bendruomenės susidomėjimą ir pritarimą,  kilo mintis, kad būtų šaunu, jei keliauninkai patinkantį leidinį galėtų pasiimti su savimi. Tik klausimas, kur atvykus į vietą jį padėti? Taip ir gimė idėja, bendradarbiaujant su kitomis bibliotekomis, net dvylikoje šiaurės miestelių  pastatyti knygų namelius, kad leidiniai galėtų  „keliauti“  iš vienos autobusų stoties į kitą. Projektas unikalus ne tik dėl tokio neįprasto skaitymo skatinimo, bet ir savo siekiu apjungti šiaurės Lietuvos bibliotekas bendrai veiklai ir bendradarbiavimui.
Tikimės, kad ši graži iniciatyva Pakruojyje gyvuos. Žadantiems keliauti,  primename, kad belaukiant atvykstančio autobuso –  jau galite paskaityti stotyje esančiame knygų namelyje rastus leidinius. Taip pat labai kviečiame visus pakruojiečius aktyviai įsijungti į projektą papildant namelį knygomis ar žurnalais. Dalinkimės skaitymo džiaugsmu!

Bibliotekos inf.
R. Livanienės nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą