2019 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Tarptautinė vaikų knygos diena Sedos bibliotekoje


Balandžio 2 ir 3 dienomis Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale vyko renginiai, skirti Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti. Pirmąją dieną į biblioteką susirinko jaunųjų bibliotekininkų būrelio nariai, antrąją – Sedos darželio vaikučiai su auklėtojomis Gražina Aušinskiene, Vilma Neliubšiene ir padėjėja Daiva Butkuviene.

Balandžio 2-ąją dieną jaunųjų bibliotekininkų būrelio nariai ir kiti bibliotekos mažieji lankytojai aptarė vaikų pasakų kūrėjo Hanso Kristiano Anderseno įdomiausias pasakas, skaitė ištraukas ir pasakojo, ką yra girdėją apie šį autorių, kurio gimtadienio proga pasaulyje minima Tarptautinė vaikų knygos diena.
Balandžio 3-ąją į biblioteką atkeliavo Sedos darželio vaikučiai su auklėtojomis. Bibliotekininkė Janina Kelerienė jiems papasakojo apie įvairias pasakų ir eilėraščių knygeles. Mažieji renginio dalyviai klausėsi pasakos apie meškinų šeimyną, vėliau apžiūrėjo įvairias knygas, žaidė raidžių žaidimą ir žiūrėjo filmuką. Renginio pabaigoje vaikai padeklamavo gražų eilėraštį bibliotekininkėms.
Kiekvienais metais Sedos bibliotekoje minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Džiaugiamės, kad ir mokytojai, ir darželių auklėtojai ugdo vaikų meilę ir pagarbą knygai, skatina jas skaityti.

Loreta Mickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filialo vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Gvido Mikalausko,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos savanorio








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą