2019 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Akcijos „Lietuva skaito“ Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje renginiai

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos gimnazistai.

Akmenės  rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos skaitytojai dalyvavo Lietuvos leidėjų asociacijos ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos inicijuotoje  skaitymo skatinimo akcijoje „Lietuva skaito“. Skaitymai vyko netradicinėje erdvėje, Viešosios bibliotekos lauko terasoje. Buvo skaitomos ištraukos iš rašytojo, istoriko Simono Daukanto kūrybos.

2019 metai Lietuvoje  paskelbti Juozo Tumo-Vaižganto metais. Viešosios bibliotekos administracija, bibliotekininkai, skaitytojai skaitė iš rašytojo Juozo Tumo-Vaižganto raštų. Buvo skaitomos apsakymas vaikams „Tėvelis obuolį rieškia“, publicistika „Trys ašaros dėl lietuviškos knygos“, „Lietuvių kalbos svarbumas mokslo žvilgsniu“, „Spaudos medis“, ištraukos iš kūrinių „Dėdės ir dėdienės“, „Rimai ir Nerimai“, „Pragiedruliai“, „Nebylys“ ir kt. Akcijos metu perskaitytos ir poeto Justino Marcinkevičiaus mintys apie knygą.
Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos gimnazistai, mokytojai Viešosios bibliotekos Dr. Eugenijos Meškienės  vardo konferencijų salėje surengė skaitymų popietę ir prisijungė prie akcijos „Lietuva skaito“. Buvo skaitoma lietuvių poetų Maironio, A. Mickevičiaus, J. Marcinkevičiaus, H. Radausko ir kitų poetų poezija, mintys apie knygą, ką gyvenime žmogui reiškia knyga, skaitomos mintys iš senovinių periodinių leidinių apie lietuviškos spaudos draudimą, dainuojama lietuvių liaudies daina „Ant kalno karklai siūbavo“.  Gimnazistė Fausta Bauer renginio metu nupiešė knygnešio portretą ir padovanojo  Viešajai bibliotekai. Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė gimnazistei padovanojo knygą  apie Simoną Daukantą.
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė perskaitė poetės, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos pirmininkės Dalios Milukaitės-Buragienės eilėraštį „Gimtine – tau knygą rašau“, paminėdama kad D. Miklukaitės-Buragienės  dėdė, kunigas Antanas Milukas buvo žymus knygnešys ir padovanojo  Ramučių gimnazijos bibliotekai bei gimnazijos direktorės pavaduotojai Violetai Serbentienei poetės knygą „Skamba devynbalsė mūza“.
Viešosios bibliotekos muzikos ir meno skaitykloje vyko kūrybos vakaras su rašytoja, fotomenininke Vitalija Morkūniene ir jos esė ir fotografijų knygos „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ pristatymas.

Bibliotekos inf.
Dalios Markulienės nuotr.


Iš kairės į dešinę: Viešosios bibliotekos direktorė Z. Sinkevičienė, Akmenės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja J. Rekašienė, Viešosios bibliotekos darbuotoja I. Brenciuvienė, Viešosios bibliotekos ūkio reikalų tvarkytoja J. Mažeikienė, Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus bibliotekininkė A. Gerulskienė, Spaudinių tvarkymo ir komplektavimo skyriaus bibliotekininkė V. Ruginienė, Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja D. Taraškevičiūtė,  Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus bibliotekininkė N. Gauronskytė, Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vedėja A. Šukienė, Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus bibliotekininkės V. Andriuškienė, R. Rulinskienė, K. Urniežienė, Spaudinių tvarkymo ir komplektavimo skyriaus bibliotekininkė G. Varneckienė, Viešosios bibliotekos skaitytoja, poetė D. Zokaitienė.




Viešosios bibliotekos direktorė Z. Sinkevičienė su knygnešio portreto autore Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos gimnaziste Fausta Bauer.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą