2019 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Radviliškiečiai prisidėjo prie skaitymo rekordo siekimo


Iš viso Radviliškyje vienu metu skaityti susibūrė 237 asmenys.
Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Radviliškio viešoji biblioteka kvietė miesto ir rajono gyventojus į Radviliškio miesto Aušros aikštę kartu dalyvauti skaitymo akcijoje.
Šiemet, vietoj tradicinės bibliotekos organizuojamos skaitymo akcijos „Sustabdyta minutė – knygai“, Radviliškio viešoji biblioteka, prisijungdama prie Lietuvos leidėjų asociacijos organizuojamo, visą Lietuvą apimančio renginio „Lietuva skaito“, surengė viešą suburtinį skaitymą (flashmobą), kurio metu akcijos dalyviai, susiskirstę grupelėmis arba po vieną, apie 10 min. tyliai skaitė pasirinktą knygą. Taip radviliškiečiai prisidėjo prie vienos iš „Lietuva skaito“ renginio idėjų, kuria siekiama daugiausia vienu metu skaitančių žmonių Lietuvoje rekordo. Iš viso Radviliškio Aušros aikštėje vienu metu skaitė 237 asmenys.
Susirinkusius radviliškiečius į Radviliškio miesto Aušros aikštę pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė, kuri kalbėjo apie lietuvių kalbos svarbą, jos grožį ir sakė, kad tokie renginiai – tai duoklė mūsų tėvynei ir nuostabiai kalbai, ir kad kiekvienas turime didžiuotis, jog esame kultūringi lietuviai, kurie puikiai moka lietuvių kalbą. Direktorė J. Margaitienė kvietė visus ne tik didžiuotis savo gimtąja kalba, bet ir ją puoselėti, perduoti iš kartos į kartą pačius gražiausius lietuviškus žodžius.
Prie skaitymo akcijos, skirtos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, tą pačią dieną prisijungė ir Radviliškio viešosios bibliotekos filialai: Palonų, Šeduvos, Baisogalos, Aukštelkų, Pociūnėlių, Sidabravo, Beinoravos, Skėmių, Šaukoto, Pakalniškių ir Šiaulėnų.

Viešosios bibliotekos ir S. Mikučio nuotraukos

Skaitymo akcijos dalyvius sveikino Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė J. Margaitienė.

Radviliškio viešosios bibliotekos organizuota skaitymo akcija, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, vyko Radviliškio miesto Aušros aikštėje.


Prie skaitymo akcijos prisijungė Aukštelkų filialo skaitytojai.

Skaitymo akcija vyko Baisogaloje.

Skaitymo akcijoje dalyvavo Pociūnėlių bibliotekos lankytojai.

Pasirinktas knygas skaitė Sidabravo bendruomenės moterys.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą