2019 m. gegužės 24 d., penktadienis

Šiaulių regiono bibliotekų tarybos posėdis

Gegužės 23 d. Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešojoje bibliotekoje, sinagogos pastate, vyko Šiaulių regiono bibliotekų tarybos posėdis. Posėdį sveikinimo žodžiais pradėjo Pakruojo meras Saulius Margis ir ŠAVB direktorius prof. dr. Bronius Maskuliūnas, o bibliotekų vadovus savo atliktu muzikiniu kūriniu pradžiugino vicemeras Virginijus Kacilevičius.
Posėdžio metu aptarti šie klausimai:
  • Šiaulių regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų 2018 m. statistinių rodiklių apžvalga. Šiuos duomenis pristatė ŠAVB Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vyr. metodininkė  Kristina Kulikauskienė.
  • ŠAVB Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vyresn. metodininkė Paulina Sprindžiukaitė pateikė Šiaulių regiono bibliotekų specialistų kvalifikacijos tobulinimo esamos situacijos analizę, tendencijas ir perspektyvas.
  • ŠAVB Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vyr. metodininkė Kristina Kulikauskienė apžvelgė paslaugų negalią turintiems žmonėms situaciją Šiaulių regiono bibliotekose. Ši apžvalga buvo paremta 2014–2018 m. bibliotekų veiklos ataskaitų analizės duomenimis.
  • ŠAVB ir Regiono SVB bendrą projektinę veiklą bei naują regioninį projektą „STEMCASpace (Mokslo, technologijų, inžinerijos, matematikos, kultūros ir meno erdvė)“ pristatė ŠAVB Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus projektų kuratorius Gintautas Jazdauskas.
  • ŠAVB Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vedėja Inga Liekmanienė aptarė pagrindinius nacionalinės skaitymo skatinimo programos „Vasara su knyga 2019“ įgyvendinimo Šiaulių regione aspektus.

Išklausius pranešimus vyko intensyvios diskusijos dėl ŠAVB ir Regiono SVB tarpusavio bendradarbiavimo organizuojant kvalifikacijos tobulinimo renginius ir vykdant projektinę veiklą.
K. Kulikauskienės inf.
G. Jazdausko nuotr.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą