2019 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

Gedulo ir Vilties diena Sedoje


Birželio 14 dieną Sedos kultūros centro salėje vyko filmo „Tarp pilkų debesų“ peržiūra, skirta Gedulo ir vilties dienai paminėti. Šią dieną vyko net du filmo seansai 14 ir 16 valandomis. Miestelio gyventojai liko labai patenkinti, pažiūrėję populiarų filmą, džiaugėsi, kad jis parodytas net skirtingomis valandomis, atsižvelgiant į žmonių pageidavimus. Jie dėkojo Sedos kultūros centro direktoriui Gintautui Griškėnui ir režisieriui Gediminui Jokubauskui už suteiktą galimybę filmą pamatyti daugeliui miestelio gyventojų.


Prieš filmo seansus Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė pakvietė susirinkusiuosius užsukti į biblioteką, pasiimti ir perskaityti Rutos Sepetys romaną „Tarp pilkų debesų“. Ji papasakojo apie šios knygos populiarumą. Daugelis iš susirinkusių filmo žiūrovų sakė, kad yra jau perskaitę šią knygą ir siūlė kitiems būtinai ją paskaityti.
Po filmų peržiūrų Sedos bibliotekoje vyko trumpas filmo aptarimo vakaras, kuriame pasidalinta įžvalgomis, pastebėjimais ir prisiminimais. Susirinkusieji pasakojo, kokie tikrai skaudūs ir sunkūs buvo laikai, to negalima pamiršti ir neįmanoma iš atminties ištrinti. Daugeliui filmas patiko, nes nebuvo parodyta per daug to žiaurumo, kuris buvo iš tikrųjų. Juk žmonės masiškai mirė važiuojančiuose traukinių vagonuose, tolimiausiose trėmimų vietose nuo visko: ligų, antisanitarinių sąlygų, alkio, žvėriško smurto…


L. Mickienės inf.
G. Mikalausko nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą