2019 m. birželio 11 d., antradienis

Susitikimas su žurnaliste Rūta Janutiene ir jos knygos pristatymas


Birželio 6 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje lankėsi Rūta Janutienė – Lietuvos žurnalistė, redaktorė, tiriamosios žurnalistikos laidų kūrėja ir vedėja. Susitikimo metu viešnia radviliškiečiams pristatė savo naująją knygą „Ir saugok mus nuo piktojo“. R. Janutienę ir jos kūrybą trumpai pristatė redaktorė Aurelija Aleškevičienė.

Tiriamosios žurnalistikos karaliene tituluojama R. Janutienė iš viso yra išleidusi 7 knygas, iš kurių 3 – apie sodininkystę. Tai – žurnalistės pomėgis.
Redaktorė A. Aleškevičienė sakė, kad R. Janutienė be žurnalistinio talento yra labai drąsi moteris, kuriai rūpi paprasto žmogaus gyvenimas. Taip pat ši žurnalistė yra puiki rašytoja. „Ir saugok mus nuo piktojo“ – tai knyga, kurioje susipina du skirtingi pasauliai: „banditizmo“ ir „turtingojo elito“, o jos liudininkai iki gyvos galvos nuteistieji Henrikas Daktaras ir Vladas Beleckas atrodo lyg ir pasakojo savo gyvenimo istoriją, kuo jie gyveno, ką jie matė, su kuo bendravo, bet pakeliui atskleidžia tokių pikantiškų detalių, kurias autorė surašė į knygą“, – taip žurnalistę pristatė jos kolegė A. Aleškevičienė.
Kalėti iki gyvos galvos nuteisti H. Daktaras ir V. Beleckas ne tik papasakojo apie šešėlinį Lietuvos elito gyvenimą, kurio veikėjus skaitytojas puikiai atpažins. Jiedu taip pat pateikė ir „daiktinių įrodymų“: knyga gausiai iliustruota nuteistųjų asmeninių albumų nuotraukomis.
Renginio metu žurnalistė atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus apie naujausiąją knygą bei kitas šiandienos aktualijas. Taip pat susirinkusieji turėjo galimybę įsigyti pristatytą knygą ir gauti autorės autografą.
Viešnias pasveikino Radviliškio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė, kuri linkėjo rašytojai ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų, neprarasti ryžto bei drąsos.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą