2019 m. liepos 3 d., trečiadienis

Tarptautinė žvejų diena Sidabrave

Birželio 27 d. nemažas Sidabravo gyventojų pulkelis su vaikais rinkosi prie Sidabravo užtvankos, kur vyko Tarptautinei žvejų dienai skirtas renginys. 

Sidabravo bibliotekininkė J. Kurandienė su Kultūros namų specialiste D. Staškūniene pasitiko žvejus: K. Mockų, V. Astrauską, R. Bložę, S. Žymantą, R. Ožalinską. Žvejams buvo duota 1 valanda gaudyti žuvį pasirinktoje vietoje. Kol žvejai mėgėjai gaudė žuvį, šeimininkės Z. Petraitienė ir V. Briedelienė ant laužo virė žuvienę.
Kad neprailgtų laikas, šventės organizatorės visus didelius ir mažus įtraukė į žaidimus. Buvo menamos mįslės, skambėjo muzika, aidėjo vaikų ir suaugusiųjų juokas.
Valandėlė neprailgo. Visi sustoję ratu pasitiko grįžtančius žvejus. Sidabravo bendruomenės pirmininkė V. Kaklauskienė įteikė prizą varžybų nugalėtojui žvejui K. Mockui, o visi kiti žvejai buvo apdovanoti paguodos prizais.
Po apdovanojimų šeimininkės renginio dalyvius pakvietė paragauti gardžios žuvienės. Šventei pasibaigus, visi išsiskirstė su pakilia nuotaika ir geromis emocijomis.


 Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą