2019 m. spalio 21 d., pirmadienis

„Poviliuko slemo“ dirbtuvės

Po dviejų  Šiaulius sudrebinusių „Poviliuko slemo“ varžytuvių ir vienų garsiausių Lietuvos slemerių pasirodymų savo eilės sulaukė ir „Poviliuko slemo“ žiūrovai,  slemo gerbėjai ir kiti poezija savo mintis mėgstantys reikšti ar jėgas slemo scenoje norintys išbandyti šiauliečiai! Spalio 20 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje „Poviliuko slemas“ grįžo kiek kitokiu formatu – šiauliečius dalyvauti kvietė perfomatyviosios poezijos (slemo) dirbtuves.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Monika Šaltytė susirinkusius į dirbtuves mokė atsipalaiduoti, nugalėti scenos baimę, išraiškingai dėstyti savo mintis ir suderinti balso registrus, o prozininkė, žinoma slemerė iš Tauragės Renata Karvelis supažindino dalyvius su slemo pavyzdžiais, slemo istorija, ir praktiškai pamokė, kaip kurti slemą.

Tiek abiejų „Poviliuko slemo“ renginių, tiek „Poviliuko slemo“ dirbtuvių  dalyviai vienbalsiai pritarė, kad slemerių varžytuvių ir panašių laisvos poezijos vakarų tradicijos užsimezgimas Šiaulių mieste yra sveikintina idėja, nes mieste netrūksta aktyvių literatų ir jaunuolių, norinčių išsisakyti jiems rūpimais klausimais šiuolaikinės poezijos kalba, o iki šiol renginių tam padaryti Šiauliuose nebuvo. Lapkričio 16 d. per Šiaulių knygų mugę įvyks ir trečiasis bei paskutinis šių metų „Poviliuko slemas“, kuriame, tikimąsi, sudalyvaus dar daugiau naujų, slemą atradusių literatų, galbūt ir patirties bei drąsos įgavusių slemo naujokų – „Poviliuko slemo“ dirbtuvių dalyvių.

T. Pauliuščenkos inf.
Bibliotekos archyvo nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą