2019 m. spalio 29 d., antradienis

Sidabravo bibliotekoje įžiebtas „Džeko žibintas“

Spalio mėn. 25 d. Sidabravo vyr. bibliotekininkė Jūratė Kurandienė, persikūnijusi į Raganaitę, kartu su kultūros namų specialiste Jolanta Černiauskiene, taip pat Raganaitės personažu, prie bibliotekos durų pasitiko Sidabravo gimnazijos 4-osios klasės mokinius ir mokytoją Ritą Tamaševičiūtę.
Mokiniai atėjo taip pat persirengę raganomis, vaiduokliais, numirėliais. Vieni buvo pasirėdę šventei skirtais rūbais, kiti – su kaukėmis. J. Černiauskienė dalyviams išdavė leidimus, užklijuodama kiekvienam po lipduką.  O ant  laiptų degantys moliūgai kvietė visus į popietę, skirtą Helovinui...
Bibliotekininkė susirinkusiesiems priminė, iš kur atėjęs paprotys degti žvakutes moliūguose, kodėl žibintas  pavadintas „ Džeku“ , kaip Helovinas švenčiamas daugelyje Vakarų šalių ir sparčiai populiarėja Lietuvoje, ypač tarp jaunimo.
Po trumpos įžangos ,vaikų laukė užduotys – teminiai klausimai, nuotaikingi žaidimai, į kuriuos dalyvius įtraukė Raganaitės. Visiems buvo smagu, skambėjo juokas...
Renginio pabaigoje mokiniai su mokytoja  J. Kurandienei įteikė atsineštus piešinius Helovino tema, kuriais buvo papuošta biblioteka.

Viešosios bibliotekos informacija
Nuotraukos Jūratės Kurandienės ir Jolantos Černiauskienės




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą