2019 m. lapkričio 25 d., pirmadienis

Apie nepamirštą poetę

Lapkričio 19-osios popietę mes, Radviliškio TAU knygos bičiuliai, susirinkome į Viešąją biblioteką prie mums jau įprasto  apvaliojo stalo. Šį kartą pokalbiui pasirinkome temą „Nudeginta Stalino saulės” pagal M. Ruseckaitės knygą „Padai pilni vinių”. Laikas tam tinkamas: lapkričio 17-ąją – 105 metai nuo poetės S. Nėries  gimimo.

Pranešėja G. Jurėnienė pateikė išsamią knygos apie ją apžvalgą, o mes nė vienas nelikome abejingi dramatiškam poetės likimui. Reto talento kūrėja neretai buvo manipuliuojama, dangstomasi jos vardu ir žinomumu, o ji pati įtikėjo nesamais idealais. Gyvenimas parodė, kas yra tiesa, bet už tai teko brangiai sumokėti.
R. Jurėnas pasidalijo mintimis apie knygos „Dramatiškos biografijos” herojus. Kiek minčių, kiek patirčių visi išsakė! S. Nėris mums artima dar ir todėl, kad praėjusią vasarą mes lankėmės Kiršų kaime, Vilkaviškio rajone, jos gimtosios sodybos vietoje, Petrašiūnų kapinėse prie jos kapo.
Laikmečio ir aplinkybių auka –  tokia buvo ši poetė, bet ji nepamiršta, jos talento niekas negali paneigti. Susitikimą užbaigėme dainuodami dainą „Grįšiu” S. Nėries žodžiais.

Stasė Kilbauskienė,
„Beržės“ narė
Viešosios bibliotekos nuotrauka
Nuotraukoje – „Beržės“ užsiėmimo dalyviai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą