2019 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Fotografijų paroda Pakalniškių bibliotekoje

Pakalniškių kaimo bibliotekoje eksponuojama Rasos Rameikaitės fotografijų paroda „Kelionių akimirkos“. Pristatomos 122 fotografijos, kuriose užfiksuoti įspūdžiai iš kelionių po Portugaliją, Italiją, Prancūziją, Izraelį ir Maroką.

Rasa Rameikaitė gimė ir augo Šiaulių rajone Adomynės kaime. Vidurinę mokyklą baigė Pakruojo rajone, Linkuvoje. Mokėsi Vytauto Didžiojo universitete, kur baigė psichologijos-katalikų teologijos studijas. Gyveno ir dirbo Kaune. Vykdavo į įvairias šalis ir sudarydavo kelionių maršrutus. Keliaudama daug fotografuodavo ir savo nuotraukose užfiksuodavo ne tik lankytų šalių garsius objektus, bet ir mažiau lankomas įvairias vietas. Autorės nuotraukose atsiskleidžia įvairių šalių miestų dvasia kavinėse, turguose, parkuose, vidiniuose kiemuose. Įamžintos neįprastos freskos, gatvės, ženklai, automobiliai, žmonės. Deja, dar labai jaunos, talentingos ir meniškos sielos moters gyvenimą nutraukė negailestinga liga.

Parodą Pakalniškių kaimo bibliotekoje surengė Rasos mama, Pakalniškiuose gyvenanti Dalė Rameikienė. Paroda bibliotekoje veiks gruodžio–sausio mėnesiais.

Viešosios bibliotekos inf.
R. Smailienės nuotr.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą