2019 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Sidabrave – apie adventą ir šventes

Gruodžio 18 d. Sidabravo bibliotekoje įvyko popietė „Advento vainikas“. Joje dalyvavo Sidabravo gimnazijos 3-iosios klasės mokiniai su mokytoja Irena Šadbariene.

Popietę pradėjo bibliotekos vyr. bibliotekininkė Jūratė Kurandienė. Ji priminė, kad adventas – ramybės ir susikaupimo metas, paaiškino apie jo trukmę, šv. Kalėdų prasmę.
Viena iš šio laikotarpio tradicijų  – advento vainikas. Bibliotekoje viešėjo logopedė Zita Nosavičienė, ta proga pasipuošusi tautiniais rūbais. Ji papasakojo, kodėl advento vainikas apskritas, ką reiškia jame eglės šakelės, koks žvakučių, obuolių, kankorėžių bei eglutės žaisliukų vaidmuo. Vaikai atidžiai ir klausėsi ir aktyviai atliko įvairias viešnios užduotis.
Į popietę atėjo ir Sidabravo bibliotekos globėja Audronė Beresnevičienė, nešina pilnu knygų krepšiu. Kadangi šiuo metu vyksta akcija „Knygų Kalėdos“, ji bibliotekai padovanojo naujų knygų. Vaikai taip pat buvo apdovanoti knygelėmis, pamaloninti saldumynais.
Mokytoja I. Šadbarienė kalbėjo apie Kūčių esmę, svarbą, reikšmę mūsų gyvenime, senuosius jų burtus, tradicijas. Nemažai apie tai žinojo ir vaikai, papasakojo apie savo šeimos Kūčių papročius.
Renginyje aktyviausi vaikai deklamavo eilėraščius. Vėliau visi dalyviai, sustoję ratu aplink advento vainiką, susikibę rankomis, palinkėjimą tylomis pasiuntė vienas kitam rankos paspaudimu.
Popietės pabaigoje bibliotekininkė J. Kurandienė trečiokams padėkojo už adventinius piešinius, kuriais pasipuošė biblioteka.

Viešosios bibliotekos informacija
Nuotraukos J. Kurandienės ir I. Šadbarienės




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą