2019 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Rašytojo, vertėjo kraštiečio Vido Morkūno knygos pristatymas

Viešojoje bibliotekoje įvyko rašytojo, vertėjo, kraštiečio Vido Morkūno kūrybos vakaras ir naujos knygos „Pakeleivingos stotys“ pristatymas. Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė pristatė rašytojo Vido Morkūno kūrybą.

Rašytojo, vertėjo, naujaakmeniečio kūryba publikuojama rajoniniame laikraštyje „Vienybė“, žurnaluose „Nemunas“, „Literatūra ir menas“,  ¬„7 meno dienos“, „Metai“, almanache „Veidai“ ir Akmenės krašto literatų klubo „Žiemgalija“ almanachuose it t.t.
2001m. išleista apsakymų knyga „Manekeno gimtadienis“.
Nuo 2004 metų Lietuvos rašytojų sąjungos narys.
2010 metais apdovanotas Antano Vaičiulaičio premija už išspausdintą novelę „Mirtis“;
2012 metais išleista apsakymų knyga „Reportažas iš kiaušinio“;
2014 metais įteikta Jurgio Kunčino premija už novelę „Stebuklingas šaukštas“;
2015 metais išleista eilėraščių knyga „Nekropolių šviesos“. Tai pirmoji Vido Morkūno poezijos knyga.
2017  metais apdovanotas Stasės Niūniavaitės vardo literatūrine premija, kuri įteikta Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.
Apie rašytoją rašoma kraštotyrininko, žurnalisto Leopoldos Rozgos Akmenės krašto enciklopediniame žodyne.
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė supažindino su  naujai išleista V. Morkūno knyga „Pakeleivingos stotys“. Autorius per kasdienybės gyvenimą atveria skaitytojui žmogaus sielą, jo dvasinį pasaulį, žmonių gyvenimo istorijas.
Viešojoje bibliotekoje parengta spaudinių paroda „Savitas žvilgsnis į gyvenimą“, skirta autoriui. Viešosios bibliotekos direktorė priminė, kad apie V. Morkūną yra publikuojama Akmenės krašto enciklopediniame žodyne, kurį parengė L. Rozga. Akmenės krašto enciklopedinio žodyno administravimas pavestas Akmenės rajono savivaldybės viešajai bibliotekai.
Apie V. Morkūno kūrybą mintimis pasidalino Akmenės gimnazijos mokytoja Rita Ringienė, kuri paskaitė novelių iš autoriaus knygos, mintimis pasidalino apie rašytojo kūrybą, apie naują knygą „Pakeleivingos stotys“, šios knygos herojus, jų dvasinius išgyvenimus.
Rašytojas kalbėjo apie kūrybą, apie naują novelių knygą, kuri yra apie žmones ir jų stotis, suklupusių prisikėlimų stotis, atskleistus žmonių likimus, paskaitė noveles „Beginkliai“, „Bedaliai“, „Degto molio“, „Ankstybieji“, ir t. t. Rašytojas pasidalino prisiminimais apie  jaunystės metus, Naująja Akmenę, apie pirmąjį parašytą romaną „Džono Erino gauja“ pirmoje klasėje, pristatė knygos „Pakeleivingos stotys“ dailininkę Deimantę Rybakovienę, kuri yra ne vienos rašytojo  knygos iliustratore.
Mokytoja Aldona Kučikienė išsaugojo rašytojo Vlado Morkūno jaunystėje rašytas poezijos eiles, kurias  paskaitė literatūrinio vakaro metu. Rašytoją pasveikino bičiuliai, su kuriais vaidino Naujosios Akmenės liaudies teatre: Zita Liaukšienė, Vidmantas Melenis, Aurelijus Saliamonas, buvę kaimynai ir t.t.
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė padovanojo dvi savo sudarytas knygas: bibliografinę rodyklę „Akmenims prabilus“ ir literatūrinį almanachą „Poezijos keliai veda į Lietuvą“, kuriame publikuojama V. Morkūno poezija ir padovanojo žibintą, kuris nušvies kelią į Viešąją biblioteką pas Akmenės krašto skaitytojus.
Gerbiami skaitytojai, prašome balsuoti „Metų knygos rinkimai 2019“, kur skelbiamas įdomiausių kūrinių penketukas. Šiame penketuke yra ir kraštiečio Vido Morkūno knyga „Pakeleivingos stotys“.

Viešosios bibliotekos direktorės Z. Sinkevičienės inf.
K. Urniežienės nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą