2023 m. gruodžio 11 d., pirmadienis

Mokymai-muzikinis užsiėmimas su Elze Urbietyte

Gruodžio 8 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filialo (Trakų g. 20A) Karaokės erdvėje vyko Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės finansuoto projekto „Bibliotekos ir partnerių kompetencijų stiprinimas: autorių teisių ir gretutinių teisių apsauga“ renginys su dainų kūrėja, atlikėja, šiuo metu japonologiją Vilniaus universitete studijuojančia Elze Urbietyte.

Mokymuose-muzikiniame užsiėmime „Gerbkime muzikinę kūrybinę veiklą“ dalyvavę Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos mokiniai susipažino su projekto veiklomis ir rezultatais. Gimnazistams pristatyti projekto metu sukurti filmukai „Ką turime žinoti apie autorių ir gretutines teises?“ ir atmintinė „Svarbiausi autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos aspektai“.

Bibliotekoje viešėjusi dainų kūrėja ir atlikėja Elzė Urbietytė gimnazistams pasakojo apie save ir kodėl jai svarbios autorių ir gretutinės teisės: „Muzikoje dalyvauju jau daugybę metų. Dainuoju nuo ketverių, kaip solistė dainuoju ir kuriu dainas nuo penkiolikos. Esu išleidusi albumą, antrąjį dabar rašau. Esu aktyvi kūrėja, dažnai koncertuoju, todėl man šie autorių teisių ir gretutinių teisių klausimai yra labai aktualūs.“ Diskutuodama su gimnazistais, E. Urbietytė pristatė, kas yra ir kas nėra autorių teisių objektai, kas gina autorių teises Lietuvoje, ką duoda kūrėjui narystė organizacijose LATGA ir AGATA, ką galima rasti didžiausioje skaitmenizuotų lietuviškos muzikos įrašų ir duomenų bazėje internete – platformoje PAKARTOT.LT, kas yra tuščios laikmenos mokestis.

Renginio dalyvius atlikėja pradžiugino savo kūrybos daina „Naktis“.

 

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą