2024 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Edukacinės komiksų dirbtuvės „Komiksų laboratorija“

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka, atsižvelgdama į vaikų skaitymo motyvacijos problemą, inicijavo tęstinį projektą „Skaitymo bumas: už(si)kurk skaitymo variklį 2“, kurio tikslas – stiprinti jaunosios kartos skaitymo įgūdžius ir motyvaciją, skatinti įvairiapusę kūrybinę saviraišką, prasmingą laisvalaikio leidimą, tikslingai panaudojant bibliotekos erdves ir turimas inovatyvias priemones bei kartu stiprinant skaitymo prestižą visuomenėje ir Šiaulių regiono tarpinstitucinį, tarpkultūrinį bendradarbiavimą.

Viena iš šio projekto numatytų veiklų – vykdomos edukacinės komiksų dirbtuvės „Komiksų laboratorija“. Balandžio 19 dieną Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ filiale (K. Korsako g. 10) esančiame Komiksų centre įvyko pirmasis toks edukacinis užsiėmimas, kuriame dalyvavo Šiaulių Motinos Teresės šeimų namų dienos centro vaikai.

Susitikimo pradžioje projekto vadovė Rimantė Filipavičienė papasakojo vaikams apie komiksų konkursą „Skaitomanų šėlsmas“, kuris bus organizuojamas projekto metu, ir pakvietė kurti, piešti ir jame dalyvauti. Vėliau Komiksų centro edukatorius Tomas Januškevičius vedė edukaciją, kurios metu dalyviai ne tik susipažino su komiksais, jų istorija, kūrimo gairėmis, taisyklėmis, bet ir  patys bandė kurti komiksus – tai buvo puiki praktika, kuri vėliau pravers kuriant individualius komiksus ir dalyvaujant komiksų konkurse!

Projektas „Skaitymo bumas: už(si)kurk skaitymo variklį 2“ iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės.

 

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą