2024 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Kūrybinio ukrainiečių pasakų skaitymo užsiėmimas

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka, atsižvelgdama į vaikų skaitymo motyvacijos problemą, inicijavo tęstinį projektą „Skaitymo bumas: už(si)kurk skaitymo variklį 2“, kurio tikslas – stiprinti jaunosios kartos skaitymo įgūdžius ir motyvaciją, skatinti įvairiapusę kūrybinę saviraišką, prasmingą laisvalaikio leidimą, tikslingai panaudojant bibliotekos erdves ir turimas inovatyvias priemones bei kartu stiprinant skaitymo prestižą visuomenėje ir Šiaulių regiono tarpinstitucinį, tarpkultūrinį bendradarbiavimą. Viena iš šio projekto veiklų – kūrybinių, literatūrinių užsiėmimų ciklas „Skaitymo laboratorija“ vaikams, šeimoms.

Kovo 28 dieną įvyko pirmasis šio ciklo susitikimas – kūrybinio skaitymo užsiėmimas vaikams bibliotekoje. Per praktines veiklas mokiniai kviesti į knygas pažvelgti kitaip – kūrybiškai, žaismingai. Skatinant tarpkultūrinę bendrystę, kūrybinio skaitymo užsiėmime dalyvavo ir ukrainiečių mokiniai, o ukrainiečių pasakas pažinti, prisiminti kvietė Gytarių progimnazijos mokytoja Olena Zinovieva. Edukacinio užsiėmimo metu vaikai turėjo atlikti įvairias kūrybines užduotis: iš žodžių sudėlioti ukrainietiškas patarles apie pasakas, iš tekstų ištraukų atpažinti pasakas, įminti mįsles. Kartu su edukatore mokiniai vaidmenimis skaitė ukrainietišką pasaką, atsakinėjo į klausimus ir patys pabuvo pasakos iliustruotojais piešdami įsimintiniausius pasakos epizodus.     

Šios veiklos skatino vaikų kūrybiškumą, komunikacinius, aktorinius gebėjimus, gilino literatūrines žinias, stiprino tarpusavio ryšį, ir, svarbiausia, skatino pozityvų santykį su knyga.

Projektas „Skaitymo bumas: už(si)kurk skaitymo variklį 2“ iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą