2013 m. lapkričio 19 d., antradienis

Viešųjų bibliotekų inovacijos programos EIFL-PLIP (Public Library Inovation Program) naujas kvietimas bibliotekoms teikti paraiškas

Nevyriausybinė pelno nesiekianti organizacija EIFL (Electronic Information for Libraries/ Elektroninė informacija bibliotekoms) kviečia bibliotekas dalyvauti viešųjų bibliotekų inovacijų programoje (Public Library Inovation Programm, EIFL-PLIP), kuri remia besivystančių ir pereinamojo laikotarpio ekonomikos šalių bibliotekas ir skatina jas naudoti informacines bei komunikacines technologijas, plėtojant ir įgyvendinant novatoriškas viešųjų bibliotekų paslaugas. Programa finansuojama  iš Bilo ir Melindos Gates fondo granto (Bill ₰ Melinda Gates Foundation).
Daugiau skaityti (anglų kalba) čia: http://www.eifl.net

Ši programa taip pat dalinasi informacija apie sėkmingą kitų bibliotekų veiklą bei skatina diegti kitų bibliotekų naudojamas ir daugiausiai pasisekimo sulaukusias paslaugas, kurios ne tik atitinka besikeičiančius vietos bendruomenių poreikius, bet ir paspartina bendruomenės vystymąsi.

Kaip jau girdėjote šiemet Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka teikė paraišką ketvirtam inovacijų apdovanojimui viešosioms bibliotekoms – už paslaugas, prisidedančias  prie atviros valdžios koncepcijos įgyvendinimo.
Iki 2014 m. gruodžio 31 d. EIFL-PLIP Programa kviečia bibliotekas teikti paraiškas naujam grantui – bibliotekoms aptarnaujančiom vaikus ir jaunimą.

Tai puiki galimybė viešosioms  bibliotekoms, teikiančioms paslaugas atitinkančias vaikų ir jaunimo poreikius.
Šio granto tikslas yra skatinti paslaugų plėtrą, taikant naujovišką požiūrį.
Norėdama dalyvauti, biblioteka turi atsižvelgiant į vietinių vaikų ar jaunimo poreikį (ar poreikius), sukurti (pristatyti) projektą, kuris:


  • naujoviškas bibliotekai, arba vietos bendruomenei;
  • naujoviškai ir kūrybiškai taiko (naudoja) informacines ir ryšių technologijas;
  • kuria naujas partnerystes, pavyzdžiui su valstybinėmis institucijomis, visuomeninėmis organizacijomis ar įmonėmis, kurios kuria novatoriškas paslaugas informacinių technologijų srityje.
Pamąstykite, gal jau vykdote projektą, atitinkantį šio kvietimo reikalavimus, arba turite gerų idėjų ir galite jas pristatyti tarptautinei bendruomenei.

Paraiška teikiama anglų kalba.

Daugiau skaitykite čia:
http://www.eifl.net/news/grants-libraries-serving-children-and-youth

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą